نکات حقوقی مهم در مورد ارتباط نامشروع
1- منظور از رابطه نامشروع هرگونه رابطه غیر ضروری و غیر شرعی بین زن و مرد یا دو زن و یا دو مرد است.
2- جرایم مشابه با رابطه نامشروع (جرایم مبتنی بر رابطه صمیمانه و غیر قانونی دو انسان) عبارتند از: زنا (زنای محسنه،زنای به عنف،زنای با محارم) لواط، تفخیذ، مساحقه، مضاجعه، تقبیل و ....
3- صرف ارتباط تلفنی و ارتباط از طریق پیامک و ارسال پیام در شبکه های اجتماعی (واتس آپ، تلگرام، اینستاگرام، فیس بوک و ....) در یک نگاه سخت گیرانه از طرف بسیاری از قضات در رویه قضایی در بسیارس از موارد مصداق رابطه نامشروع شمرده شده است.
4- صرف صحبت کردن حضوری در مواقغ غیر ضروری و گذاشتن قرار ملاقات و خلوت کردن دو فرد با هم می تواند مصداق رابطه نامشروع باشد
5- ضرورتی ندارد عناصر یک ارتباط نامشروع از دو جنس مخالف باشند در صورت اثبات نیت سوء در صورتی که عمل مصداق جرم حدی دیگری نباشد ،رابطه نامشروع است.
6- در سیستم حقوقی ایران ازدواج فقط بین یک زن و یک مرد که خالی از موانع نکاح باشند مشروع شمرده شده است و چیزی تحت عنوان ازدواج یا رابطه دو هم جنس مشروع و قانونی نیست.
7- در طرح شکایت رابطه نامشروع و تعیین نوع اتهام و عمل مجرمانه بسیار باید دقت شود چه بسا مواردی که شاکی با طرح این شکایت خود متهم به جرم قذف می شود.
8- زنا و لواط فقط با شهادت چهار مرد و یا چهار بار اقرار مرتکب ثابت می شود پس اگر کسی نسبتی در این مورد به دیگری بدهد و نتواند شهادت چهار مرد را ضمیمه شکایت خود کند تحت عنوان قذف حد می خورد.
9- اعمال دون زنا و ملامسه و مصافحه و مقابله نیز از مصادیق بارز رابطه نامشروع هستند.
10- شاکی، در شکایت رابطه نامشروع یکی از زوجین یا مدعی العموم است و فرد غیر ذینفع صرفاً می تواند وقوع جرم را گزارش کند.مثلا اگر برادر یا مادر چنین شکایتی طرح کنند اصولاً نفعی برای ایشان متصور نبوده و شاکی محسوب نمی شوند.س
11- جرم رابطه غیر مشروع از جمله جرایم عمومی است و رضایت شاکی مانع از ادامه جریان رسیدگی نمی شود.
12- مجازات رابطه نامشروع تا 99 ضربه تازیانه است، یعنی از 1 تا 99 ضربه شلاق.
13- به جرایم رابطه نامشروع و مصادیق آن حسب مورد دادسرا یا دادگاه ارشاد (البته فقط در تهران) رسیدگی مینماید و اگر اتهام دایر کردن مرکز فساد یا خانه فساد باشد در صلاحیت دادگاه انقلاب است.
14- وقتی که ابزار ارتباط نامشروع ابزار و ادوات الکترونیکی و گوشی موبایل و فضای مجازی باشد پلیس فتا مرجع تحقیق است( پلیس فضای تبادل اطلاعات)
توصیه می شود به جهت ضرورت و حساسیت و به دلیل اینکه طرح شکایت رابطه نا مشروع و عواقب آن ممکن است دامان خود شاکی را بگیرد ،قبل از هر شکایتی حتماً با یک وکیل متخصص دعاوی کیفری و وکیل با تجربه در زمینه اینگونه دعاوی مشورت شود.
انواع رابطه نامشروع
همانطور که گفته شد در یک معنا کلی رابطه نامشروع شامل تمامی جرایم جنسی و کلیه موارد ممنوعیت ارتباط بین زن با مرد و یا حتی دو زن و یا دو مرد با هم می شود. در حالی که به طور خاص عنوان رابطه نامشروع به جرایم غیر از جرایم جنسی که در قانون و شرع برای آنها مجازات در نظر گرفته شده است، اطلاق می شود.بیان این موارد به منزله تایید این موارد نیست و ما صرفاً در مقام بیان مقررات و رویه محاکم هستیم!
مطابق معنای خاص رابطه نامشروع این جرایم عبارتند از :
1- ارتباط تلفنی، چت آنلاین غیر متعارف بین یک زن و مرد
در صورتی که زن و مردی به غیر از مواقع ضروری با یکدیگر به طور مستمر ارتباط تلفنی داشته و در خصوص مسائل غیر ضروری گفتگو داشته باشند مطابق این نظر سختگیرانه و کاملاً شرعی عمل ایشان جرم است.مطابق این تعریف ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی و به طور کلی هر نوع وسیله ارتباط مبتنی بر تکنولوژی مانند ایمیل نیز می تواند تحت این عنوان مبنای مجازات قرار گیرد.
2- صرف ملاقات زن و مرد صرفنظر از مکان آن
مطابق تعریف شرعی رابطه نامشروع که البته قانونگذار هم تحت تاثیر آن است صرف ملاقات یک زن با یک مرد بدون اینکه عرفاً ضرورت داشته باشد، می تواند رابطه نامشروع توصیف شود.
3- تقبیل یا بوسیدن
در صورتی که گفتگو و مذاکره ای در بین نباشد و ارتباط در حد بوسیدن باشد حتی اگر هیچ قصد لذت جنسی به اثبات نرسد هم مطابق تعریف شرعی عملی نامشروع است.
4- مصافحه یا دست دادن
به هر نوعی که دو نامحرم همدیگر را لمس نمایند مانند دست دادن یا بغل کردن بدون اینکه نیاز به اثبات قصد آنها بر لذت جنسی باشد ، عمل ایشان رابطه نامشروع بوده و در دادگاه های حکومت اسلامی قابل مجازات است.
5- ازدواج دو همجنس
با توجه به نامشروع بودن دو همجنس در شریعت، صرف ازدواج بدون حتی رابطه جنسی ، رابطه و عمل نامشروع محسوب می شود.
6- ارتباط جنسی دو همجنس
اگر دو همجنس بدون داشتن رابطه خاص جنسی و نزدیکی برای لذت بردن متوسل به سایر ارتباطات مبتنی بر جنسیت و لذت جنسی شوند ، به نظر می رسد که عمل ایشان از نگاه محاکم جمهوری اسلامی جرم باشد.
ویژگی های وکیل متخصص برای رابطه نامشروع
برای موفقیت در پرونده های با موضوع ارتباط نامشروع علاوه بر اینکه یک وکیل باید به مسائل ماهوی حقوق جزا و آیین دادرسی کیفری آگاه باشد ، لازم است احکام شریعت اسلام و فقه شیعه را نیز خوب بداند؛ چرا که مجازات اعمال و ارتباطات نامشروع با استناد به جواز مندرج در اصل 167 قانون اساسی بسیار قابل تصور است.
ضرورت مشاوره با وکیل روابط نامشروع
در هر حال چه در مقام پاسخگویی با ارتباط نامشروع باشید و چه قصد طرح دعوا و شکایت رابطه نامشروع را داشته باشید ، توصیه می شود حتما قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص مشورت نمایید؛ ضرورت این امر از آنجاست که یک وکیل با تجربه و متخصص هم در انتخاب عنوان شکایت به شما کمک می کند و هم در نحوه ارائه و دفاع از دلایل.
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243
نمونه شکواییه رابطه نامشروع
موضوع شکایت: ارتباط مستمر مشتکی عنهم به صورت نامشروع از طریق تماس تلفنی و حضوری
شاکی: آقای ....... به نشانی .......
مشتکی عنهم :
1- آقای ........ به نشانی ..........
2- خانم ....... به نشانی شاکی
تاریخ وقوع جرم: به دفعات از یک سال پیش تا کنون
محل وقوع جرم: نشانی شاکی و مشتکی عنهم
دلایل:
1- ریز مکالمات و تماس های طرفین (پرینت تلفن)
2- شهادت شاهد
3- صدای ضبط شده متهم
دادستان محترم عمومی و انقلاب شهرستان تهران
با سلام و تقدیم احترام، به عرض آن مقام محترم می رساند مدتی پیش موکل گرامی متوجه می شود که همسرش به طور پنهانی با فردی از طریق تماس تلفنی و به صورت حضوری صحبت و تماس داشته و به طرز مشکوکی در ساعات نبود موکل در منزل، منزل مشترک را ترک می نماید. تا اینکه مشتکی عنه آقای ....... با موکل تماس گرفته و ضمن اقرار و اعتراف به وجود رابطه با همسر موکل به مدت 4 سال، ابراز ندامت و پشیمانی می نماید. پس از آن برخلاف انتظار، متاسفانه این رابطه ادامه پیدا کرده و حتی ظاهرا به گفته مشتکی عنه آقای ....... نقشه قتل هم طراحی می شود که موکل ضمن اعلام این مراتب خدمت آن مقام تقاضای تعقیب متهمین و تحقیق جرایم ارتکابی را می نماید.
حکم دادگاه در خصوص رابطه نامشروع
شاکی: آقای ..... با وکالت ...... به نشانی .............
متهمین: 1- خانم ........ با وکالت .......... به نشانی ................
2- آقای ........ به نشانی ...............
اتهام: رابطه نامشروع یا عمل منافی عفت (غیر از زنا)
دادگاه با بررسی اوراق و محتویات پرونده ختم رسیدگی را اعلام و با استعانت از خداوند متعال به شرح آتی مبادرت به رای می نماید.
«رای دادگاه»
به موجب کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه 18 تهران 1- خانم ...... فرزند ......... متاهل فاقد سابقه کیفری با وکالت ........ 2- آقای ......... فرزند ......... 28 ساله مجرد فاقد سابقه کیفری متهمند به ارتباط نامشروع غیر زنا موضوع شکایت آقای ........ با وکالت........... دادگاه با عنایت به شکایت شاکی ، اظهارات شهود،اقرار صریح متهم ردیف دوم و دفاعیات متناقض و بلا وجه متهم ردیف اول و همچنین ملاحظه سی دی ضبط شده از ارتباط تلفنی متهمین و عدم توجیه اخلاقی و منطقی بر مجاز بودن چنین ارتباطی فی ما بین متهمین و سایر قرائن و امارات منعکس در پرونده ضمن عدول از اتهام مندرج در کیفرخواست اتهان متهمین را منطبق با فعل حرام دانسته و مستندا به ماده 638 قانون مجازات اسلامی و رعایت ماده 22 قانون مذکور هریک از متهمین را به تحمل 99 ضربه شلاق تعزیری محکوم می نماید. رای صادره حضوری ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم دادگاه تجدیدنظر استان می باشد.
انواع خدمات وکیل روابط نامشروع گروه دادگران حامی
1- تنظیم شکواییه و لایحه در خصوص شکایت رابطه نامشروع
از آنجایی که شروع هر دعوایی در محاکم قضایی با تقدیم شکواییه و دادخواست است، انتخاب عنوان مناسب شکایت ، زمان درست ارائه شکواییه و تنظیم شکواییه بی عیب و نقص تضمین کننده موفقیت در آن دعوا خواهد بود. از این رو توصیه می شود تنظیم متن شکواییه دعوای خود را به یک وکیل متخصص و با تجربه در آن زمینه بسپارید. وکلای دفتر وکالت دادگران حامی با تکیه بر دانش حقوقی و تجربه پرونده های متعدد در خصوص شکایت رابطه نامشروع آمادگی تنظیم شکواییه، دادخواست و لوایح حرفه ایی مورد انتظار مخاطبان گرامی را دارد.
2- قبول وکالت در خصوص شکایات رابطه نامشروع
دفتر وکالت دادگران حامی با تکیه بر تجربه پرونده های متعدد و بهره گیری از وکلای با تجربه و پایه یک دادگستری آمادگی قبول وکالت در خصوص پرونده شکایت ارتباط نامشروع مخاطبان گرامی را دارد.
3- ارائه مشاوره حقوقی حضوری و تلفنی در خصوص شکایت رابطه نامشروع
در صورتی که بنا به هر دلیلی تمایل و یا شرایط مالی گرفتن وکیل جهت مدیریت پرونده حقوقی خود را ندارید؛ توصیه ما به شما مشورت و استفاده از مشاوره مستمر با یک وکیل متخصص در هر یک از مراحل دعوایتان است.در صورت تمایل امکان دریافت مشاوره هم به صورت حضوری و هم تلفنی با وکلای دادگران حامی فراهم می باشد.