X

 نحوه تنظیم دادخواست اجبار زن به تمکین

نحوه تنظیم دادخواست اجبار زن به تمکین

در سیستم حقوقی ایران ریاست خانواده قانوناً به مرد داده شده و نیز اطاعت از شوهر در قالب تمکین عام و خاص وظیفه زن دانسته شده است بر همین مبنا در صورتی که زن (زوجه ) به وظایف همسری و زناشویی خود عمل نکند یا منزلی که مرد انتخاب کرده است را ترک کند، مرد حق خواهد داشت با مراجعه به دادگاه خانواده الزام وی به تمکین را بخواهد (طرح دعوای الزام به تمکین). در عمل اجرای حکم تمکین مانند سایر دعاوی پروسه اجرایی ندارد و به اصطلاح صرفاً اعلامی است اما عدم همراهی زوجه با دستور دادگاه مبنی بر تمکین می تواند حقوق و امتیازاتی برای مرد ایجاد نماید که عبارتند از : محرومیت زن از دریافت نفقه، امکان طرح دعوای اجاره ازدواج مجدد برای مرد، عدم بهره مندی زن از امتیاز تعلق نصف اموال در صورت تقاضای طلاق از طرف مرد.در ادامه به چند نمونه دادخواست الزام به تمکین از طرف مرد بر علیه زن اشاره می شود با این توصیه کلی که برای دعوای تمکین حتما وکیل بگیرید یا حداقل قبل از شروع و طرح دعوا با یک وکیل خانواده مشورت نمایید.

 

  |  
بازدید: 162123
  |  
تاریخ انتشار: 20 اردیبهشت 1399
  |  
امتیاز: Article Rating

دادخواست الزام به تمکین

 

نکات مهم دعوای الزام به تمکین

1- منظور از تمکین عام حضور داشتن و بودن و زندگی کردن زن در محلی است که شوهر انتخاب کرده و اگر زن از این قاعده تخلف کند مرد حق خواهد داشت دعوای الزام به تمکین مطرح کند.

2- منظور از تمکین خاص داشتن رابطه عاطفی و صمیمانه و زناشویی است و اگر تخلفی از سوی زن صورت گیرد یا خواسته مرد را اجابت ننماید هر چند که اثبات امر بسیار سخت و مشکل است طرح دعوای الزام به تمکین و اخذ نتیجه در آن دور از ذهن و غیر ممکن نیست.

3- انتخاب محل اقامت اصولاً با مرد است مگر اینکه این حق در سند ازدواج یا سند جداگانه به زن داده شده باشد.در این صورت اختیارات مرد و امکان طرح دعوای الزام به تمکین با محدودیت هایی مواجه می شود.

4- به دعوای الزام به تمکین در دادگاه خانواده محل اقامت خوانده رسیدگی می شود هر چند که قانون گذار در ماده 1005 قانون مدنی اقامتگاه زن را همان اقامتگاه شوهر دانسته است ولی در دعوای الزام به تمکین ملاک تعیین اقامتگاه ،محل سکونت واقعی و عملی زن است.

5- دعوای الزام به تمکین زوجه از جمله دعاوی غیر مالی است پس جز هزینه ثبت در دفتر خدمات قضایی هزینه قابل توجه دیگری ندارد.

6- در صورتی که زن مدعی باشد که بودن وی با شوهر در یک منزل ممکن است منجر به ضرر جانی و یا مالی و یا حیثیتی شود و این مراتب را در دادگاه اثبات نماید این استثنایی بر امکان طرح دعوای الزام به تمکین از سوی زوج محسوب می شود به عبارت دیگر در صورت اثبات این امر زوجه الزام و اجباری برای تمکین ندارد و حتی می تواند تقاضای تامین مسکن جداگانه و پرداخت نفقه بنماید.

7- در صورت نیاز به مشاوره در زمینه کلیه دعاوی خانوادگی و جهت ارتباط با وکیل متخصص دعاوی خانواده با ما در تماس و ارتباط باشید.

 

 

نمونه دادخواست های الزام به تمکین زوجه

نمونه شماره 1- متن دادخواست الزام زوجه به تمکین

خواهان :  .............

خوانده :   .............

وکیل :    مسعود محمدی وکیل پایه یک دادگستری

خواسته یا موضوع و بهای آن : الزام خوانده به تمکین عام و خاص 

دلایل و منضمات :

دادخواست (مدارک)

1- کپی مصدق عقدنامه

2- کپی مصدق شناسنامه

شرح دادخواست الزام به تمکین                                                   

ریاست محترم دادگاه

احتراما به استحضار می رساند به موجب سند نکاحیه خوانده فوق همسر دائمی اینجانب می باشد که از تاریخ  1391/11/01 منزل مشترک را ترک نموده است و نسبت به انجام وظیف شرعی و قانونی راجع به زوجیت خویش امتناع نموده و از زندگی در منزل تعیین شده خودداری می نماید. این در حالیست که سکونت مشترک ایشان با بنده متضمن هیچ گونه ضرر مالی و بدنی برای وی نیست. بدین وسیله وفق ستون خواسته تقاضای رسیدگی تحت استدعاست.

 

دادخواست تمکین زن

 

 

نمونه شماره 2 - متن دادخواست الزام زن به تمکین 

خواهان : .................

خوانده :  .................

وکیل : مسعود محمدی وکیل پایه یک دادگستری

تعیین خواسته و بهای آن :

الزام به تمکین

مطالبه خسارات دادرسی

دلایل و منضمات 

1- اجاره نامه به شماره ............... مورخ 1392/8/28

2- وکالت نامه به شماره ........... مورخ 92/9/28 میزان تمبر مالیاتی به مبلغ 15000 ریال باطل شد.

3- اظهارنامه به شماره ............ تاریخ 92/10/3

4- سند ازدواج شماره ........... مورخ 1390/4/26 دفتر رسمی ازدواج شماره 356

5- شناسنامه شماره ........... صادره از تهران

6- اظهارنامه به شماره ........ تاریخ 1392/7/9

شرح دادخواست الزام به تمکین

ریاست محترم دادگاه خانواده تهران

با سلام

احتراماً به وکالت از خواهان منفردا و متفقا به استحضار می رساند:

به موجب سند نکاحیه شماره ......... مورخ 90/4/26 دفتر ازدواج 356 تهران خوانده به عنوان همسر قانونی،شرعی و دایمی موکل اینجانبان می باشد، لیکن از تاریخ 1392/6/19 با قفل نمودن درب منزل مشترک را ترک و بدون عذر شرعی از انجام تکالیف قانونی خود امتناع و علیرغم درخواست های مکرر و وساطت بستگان حاضر به بازگشت و تمکین نمی باشد لیکن به دلیل اینکه سند آپارتمان محل زندگی مشترک به عنوان کادوی ازدواج به نام خوانده می باشد موکل با تهیه و اجاره مسکن دیگری طی اجاره نامه شماره ........... مورخ 92/8/28 اقدام نموده و با تهیه وسایل زندگی خوانده را به زندگی مشترک دعوت نموده و علیرغم ابلاغ دو فقره اظهارنامه رسمی به شماره های ............ مورخ 92/7/9 و اظهارنامه مورخ 92/10/3 با کد رهگیری ............. و دعوت مجدد ایشان به تمکین، متاسفانه خوانده حاضر به تمکین نمی باشد لذا با تقدیم این دادخواست تقاضای رسیدگی و صدور حکم مبنی بر الزام خوانده به تمکین مطابق شرع و مواد 1102 الی 1108 و ماده 1114 قانون مدنی و ماده 198 قانون آیین دادرسی مدنی مورد استدعاست. با تشکر- .......... و ............ وکلای پایه یک دادگستری

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

 

2.88 از 5 (40 امتیاز)
نظرات

چهارشنبه, 16 خرداد,1403

حسین نعمتي

یکی دیگر از موارد عدم تمکین عام، پیروی نکردن از شوهر و پا جای پای شخص اول خانواده گذاشتن و نقش زن و شوهر را در تمکین عوض کردن است.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

دسته بندی مطالب و مقالات

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.