دادخواست تقابل با موضوع ابطال سند عادی مالکیت آپارتمان
در پاسخ به ادعای خواهان مبنی بر اثبات مالکیت یا درخواست اعمال حقوق مالکانه مانند خلع ید، تخلیه ید، تحویل مورد معامله، الزام به تنظیم سند رسمی و امثال اینها خوانده ممکن است متقابلاً ادعای حقوقی را مطرح نماید که استحقاق بهره مندی از آنها را قبل از ایفای تعهد خود نسبت به خوانده داشته است؛ مثل استحقاق دریافت ثمن یا انجام شرط فعل از سوی خوانده و نیز می تواند به کلی استحقاق خواهان را منکر شود و قرارداد وی را بی اعتبار بداند و تقاضای ابطال قرارداد او را بنماید. ادعای بطلان قرارداد صرفاً یک دفاع نیست بلکه خواسته ای تمام عیار است که برای رسیدگی به آن لازم است جلسه تشکیل شده و قاضی با ورود به ماهیت اقدام به بررسی دلایل نماید فلذا طرح آن در قالب دعوای متقابل و تقدیم دادخواست تقابل ضرورت دارد. در ادامه لین مطلب یک نمونه دادخواست تقابل با موضوع ابطال سند عادی مالکیت اپارتمان جهت روشن شدن ذهن مخاطبان تقدیم حضور می گردد.
|
بازدید: 26633
|
تاریخ انتشار: 06 آذر 1401
|
امتیاز:
متن دادخواست تقابل ابطال سند
خواهان های تقابل : (تمامی خریدارانی که خوانده ی دعوای اصلی قرار گرفته اند)
خوانده تقابل:
1- علی ...........
2- رضا ..........
خواسته :
1- دعوای تقابل به خواسته ی تایید بطلان قرارداد و ابطال سند رسمی انتقال به شماره ..... مورخ 1397/11/01 تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی ..... تهران و سند مالکیت به شماره .......... مورخ 1397/11/24
2- خسارات دادرسی
دلایل و منضمات:
1- تصویر مبایعه نامه های شماره ...... مورخ .............
2- تصویر سند مالکیت مورخ 1397/11/24
3- درخواست استعلام گردش ثبتی پلاک ثبتی ........ فرعی از ........ اصلی واقع در بخش ..... ثبتی تهران حوزه ثبت ........
شرح دادخواست تقابل ابطال سند
ریاست محترم دادگاه عمومی حقوقی تهران
با سلام
احتراما اینجانبان در مقام دادخواهی از محضر آن مقام محترم به استحضار می رسانم:
1- مستندا به تصویر مصدق مبایعه نامه های پیوست تنظیمی فی مابین آقای رضا ....... و خانم راضیه ........ (به عنوان فروشندگان) و اینجانبان (به عنوان خریداران) و آقای مجید ......... (خریدار اولین آپارتمان)، شش دانگ چهار دستگاه آپارتمان واقع در طبقات چهارم و پنجم که به موجب قرارداد مشارکت در ساخت مورخ ........ به صورت مساوی در سهم سازندگان قرار گرفته بود، از سازندگان خریداری نمودیم و با این معاملات، سازندگان کلیه مالکیت خود را در پلاک ثبتی .... فرعی از ..... اصلی به اینجانبان منتقل نموده و هیچ سهم و مالکیتی برای سازندگان در پلاک ثبتی مذکور باقی نماند.
2- با طرح دعوای خوانده ی تقابل (آقای علی .....) علیه اینجانبان متوجه شده ایم، احد از سازندگان (آقای رضا ......) چند ماه پس از آخرین مبایعه نامه و به رغم این که سابقا تمامی مالکیت خود را در پلاک ثبتی مذکور به موجب قرارداد بیع به اینجانبان منتقل نموده بوده، اقدام به انتقال بخش مشاعی از پلاک ثبتی مذکور (یک ممیز شش دهم دانگ مشاع از شش دانگ) به خوانده تقابل نموده است و این در حالی است که هیچ مبایعه نامه ی مقدمی میان آقای رضا ...... و خوانده ی تقابل مبنی بر انتقال هیچ یک از واحد های مذکور وجود نداشته است.
نظر به مراتب فوق و با عنایت به این که وقوع عقد بیع میان اینجانبان و سازندگان، به نحو ایجاب و قبول محرز و مسلم بوده و با عنایت به اینکه حسب مواد 22 و 70 قانون ثبت اسناد و املاک ، انتقال اسنادی که در تنظیم و صدور و ثبت آنها مقررات قانونی رعایت نشده باشد مثل آنکه انتقال دهنده قبل از تنظیم سند رسمی با سند عادی ملک را به دیگری تملیک کرده باشد، خریدار با سند عادی این حق را دارد که با توجه به رضایی بودن عقد و قراردادها اعلام بطلان معامله و بطلان سند مالکیت و نیز انتقال رسمی را از محکمه بخواهد و این موضوع مغایرتی با مواد 22 و 70 قانون ثبت ندارد، لذا انتقال بعدی پلاک ثبتی مذکور به آقای علی ...... اثری در تملک نداشته و این چنین معامله ای قابل ابطال است، فلذا رسیدگی و صدور رای شایسته بر اعلام بطلان معامله فی مابین آقای علی ...... و آقای رضا ...... و نیز اسناد رسمی انتقال و سند رسمی مالکیت منتقل الیه (آقای علی ......) به انضمام خسارات دادرسی از محضرآن مقام محترم مورد تقاضا می باشد.
با احترام
ارتباط با وکیل متخصص دعاوی ملکی و قراردادها - 88019243