X

خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی

 وکیل برای دستور فروش ملک مشاع و مشترک

وکیل برای دستور فروش ملک مشاع و مشترک

ملک مشاع به ملکی گفته می شود که در مالکیت چند شریک و بین آنها مشترک است.در صورتی که شرکا برای پایان دادن به شراکت توافق نداشته باشند، ناگزیر هر شریکی که چنین تصمیمی دارد باید به دادگاه حقوقی مراجعه کنند از دادگاه تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع را بنماید. 

 

  |  
بازدید: 40743
  |  
امتیاز: Article Rating

نکات مهم دعوای دستور فروش ملک مشاع 

  • اموال غیر منقول صرفنظر از اینکه آپارتمان، زمین،مغازه و یا هر نوع ملک دیگر باشد در صورت داشتن بیش از یک مالک، به دو دسته کلی مشاع و مفروز تقسیم میشود.
  • ملک مشاع ملکی است که درصد سهم هر یک از مالکین در آن مشخص است ولی مصداق خارجی و محدوده سهم او در عالم خارج مشخص نشده است. در این صورت هر یک از مالکین در تمام اجزای مال مشاع با هم سهیم هستند. مثلا اگر دو نفر یک آپارتمان را به نحو مشاعی و هر یک سه دانگ یا هر یک 50 درصد شریک باشند، تمام اجزا و قسمتهای آن آپارتمان به همین نحو متعلق به هر دو است و نمی توان هیچ بخشی از آپارتمان را بدون آنکه هر دو مالک در آن سهم داشته باشند در نظر گرفت. 
  •  نوع دیگر مالکیت مشترک مالکیت مفروز است که در این نوع مالکیت سهم هر یک از طرفین و شرکا مشخص است. مثلا ًاگر سه نفر یک قطعه زمین 300 متری را شریک بوده و سهام آنها مساوی باشد میتوانند با توافق یا در صورت عدم توافق حسب مورد با مراجعه به اداره ثبت یا دادگاه تقاضای افراز بنمایند. بعد از افراز،  سهم هر شریک و حدود آن مشخص شده و حتی میتواند برای سهم خود تحت شرایطی سند شش دانگ مالکیت بگیرند.
  • نحوه اداره و تصرف در مال مشاع به جهت ویژگیهای خاص این نوع مالکیت احکام و مقررات پیچیده و مخصوصی دارد که توصیه می شود قبل از هر اقدام حتما با یک وکیل متخصص دعاوی ملکی مشورت شود. 
  • در فرضی که یک ملک مشاعی که بین چند نفر مشترک است و فارغ از اینکه دلیل اشاعه قهری است (مانند ارث بردن) یا  ارادی(مانند خرید شراکتی) اگر امکان حصول توافق بین همه شرکا برای فروش یا نحوه ی تصرف وجود ندارد، هر یک از شرکا صرف نظر از میزان سهم  خود، حق مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست دستور فروش را دارد.
  • در فرض تقاضای فروش ملک مشاع یا تقاضای صدور دستور فروش، قاضی پس از رسیدگی و احراز مالکیت، و خوانده قرار داده شدن سایر شرکا دستور فروش را صادر می کند.
  • در مرحله ی اجرا با ارجاع امر به کارشناس قیمت ملک مشخص شده و کل آن از طریق مزایده که از قیمت تعیینی کارشناس شروع می شود به فروش گذاشته می شود و به بالاترین قیمت پیشنهادی به فروش می رسد و وجه حاصل از فروش به حساب صندوق دادگستری واریز می گردد و طبیعتا هر یک از شرکا حق مطالبه صرفا سهم خود از مبلغ حاصله را دارد.
  • نکته ی قابل توجه اینکه مطابق قانون افراز املاک مشاع تقاضای دستور فروش لزوماً بعد از تشخیص عدم افراز قابل رسیدگی است. به عبارت دیگر شریک مشاعی متقاضی فروش، اول باید به اداره ی ثبت محل مراجعه نموده و پس از تشخیص قابل افراز نبودن ملک و صدور گواهی عدم افراز و ابلاغ آن به سایر شرکا و عدم وصول اعتراض و یا در صورت وصول اعتراض، تعیین تکلیف نسبت به اعتراض، متقاضی می تواند از دادگاه تقاضای دستور فروش ملک را بنماید. 
  • لزوم درخواست افراز از اداره ثبت قبل از تقاضای دستور فروش، مربوط به موردی است که عملیات ثبتی ملک پایان یافته باشد و در بین ورثه فرد غایب یا محجوری وجود نداشته باشد. زیرا در صورتی که عملیات ثبتی ملک در جریان باشد یا اصلا انجام نشده باشد و یا شخص محجور یا غایبی میان ورثه وجود داشته باشد، برای هر دو مورد  تقاضای افراز و فروش باید  از همان ابتدا به دادگاه مراجعه کرد.
  • در این دعوا به جهت پیچیدگی، مشورت با وکیل دادگستری و وکیل دعاوی ملکی و وکیل متخصص املاک و قراردادها ضروری است.

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل برای تقسیم - دستور فروش و دعاوی ملکی : 9121457035

 

مطالب مرتبط با دستور فروش : 

1- درخواست افراز املاک مشاع

2- افراز ملک مشاع، فروش ملک مشاع   

3- افراز، تفکیک و تقسیم مال مشاع (مال مشترک)

4- تعریف دعاوی ملکی، دعاوی حقوقی

 

3.38 از 5 (37 امتیاز)
پرسش و پاسخ‌های متداول
هر گاه دو یا چند شریک صرفنظر از میزان سهم هر یک یا تعداد شرکا بخواهند به حالت شراکت و اشاعه در ملکی پایان دهند و یک یا چند شریک راضی به این امر نباشند متقاضی می تواند پس از طی تشریفات تقاضای فروش ملک مشاع را بنماید.با دستور قاضی و صرفنظر از رضایت و تمایل سایرین یا عدم رضایت انها با دستور دادگاه ملک در قالب مزایده به بالاترین پیشنهاد فروخته می شود و وجه ناشی از فروش آن به نسبت سهم هر یک از شرکا به آن شریک داده می شود.
بر اساس رویه غالب بله، باید قبل از طرح دعوای دستور فروش ملک مشاع تقاضای افراز نموده و حکم عدم افراز را از اداره ثبت اخذ نمود.با این وجود برای پایان و فروش مال مشترک و مطالبه سهم راه هایی وجود دارد که با سپردن پرونده به یک وکیل با تجربه و متخصص املاک طبیعتاً در زمان کوتاهتری می توانید به مقصود پایان اشاعه و شراکت دست یابید.
بله، فرقی نمی کند که منشأ شراکت و اشاعه ارث باشد یا یک قرارداد.در هر حال و به هر دلیل که چند نفر شریک یک ملک باشند می توان از این روش استفاده کرد.
1- تقاضای افراز از ثبت محل 2- تقاضای صدور حکم خلع ید مشاعی 3- تقاضای صدور دستور فروش ملک مشاع 4- ..........
نظرات
دوشنبه, 07 شهریور,1401

غزال

سلام و ممنون از اطلاعات جامعي كه در اختيار مردم ميگذاريد. سوال اگر قيمت ملك مشاعي بالا باشد به صورتي كه خريدار مناسب بخصوص در شرايط اقتصادي كنون به سختي پيدا بشه ولي يكي از شركا به زور خواهان فروش به ٥٠ ميليارد زير نرخ بازار باشند تكليف چيست؟ همه شركا خواهان فروش هستند اما يكي به دليل مشكلات فافيلي بقيه شركا رو مجبور به فروش زير قيمت ميكند! آيا واقعا راهي براي جلو گيري نيست؟ ممنون

یکشنبه, 25 دی,1401

سلام وقت بخیر ملکی هست بصورت ورثه ای تقسیم شده ویکی از ورثه درخواست فروش اجباری داده ایا یکی از ورثه که فرزند صغیری دارد ودچار اسیب مغزی هست میتواند سهم خودش را بنام فرزندش کند تا مانع فروش ملک شود؟؟

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن دادگران حامی تلفن ثابت:88019243-88019244
شماره تماس دادگران حامیتلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.