X

خدمات دفتر وکالت و مشاوره حقوقی دادگران حامی

 مفهوم کودک آزاری و مصادیق آن

مفهوم کودک آزاری و مصادیق آن

کودک آزاری به هر نوع رفتاری گفته می شود که توسط والدین یا دیگران بر روی کودک(فرد زیر 18 سال) انجام می گیرد و به سلامتی جسمی و روانی وی آسیب می رساند. کودک آزاری ممکن است به صورت انجام عمل «فعل» باشد مانند تنبیه بدنی و یا عدم انجام عملی«ترک فعل» باشد مانند گرسنه نگه داشتن عمدی کودک. رفتارهایی که به‌صورت تصادفی انجام می‌شوند کودک آزاری به حساب نمی‌آیند، مانند این‌که کودکی به علت تصادم با موتور دچار مصدومیت شود.

  |  
بازدید: 23855
  |  
امتیاز: Article Rating

 

تعریف کودک آزاری:

کودک آزاری به هر نوع رفتاری گفته می شود که توسط والدین یا دیگران بر روی کودک(فرد زیر 18 سال) انجام می گیرد و به سلامتی جسمی و روانی وی آسیب می رساند. کودک آزاری ممکن است به صورت انجام عمل «فعل» باشد مانند تنبیه بدنی و یا عدم انجام عملی«ترک فعل» باشد مانند گرسنه نگه داشتن عمدی کودک. رفتارهایی که به‌صورت تصادفی انجام می‌شوند کودک آزاری به حساب نمی‌آیند، مانند این‌که کودکی به علت تصادم با موتور دچار معیوبیت شود.

 

 

علائم کودک آزاری:

از علائم کودک آزاری می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

 افسردگی، اختلال شخصیت، ناتوانی در یادگیری، پرخاشگری، احساس گناه، کاهش اعتماد به نفس، جویدن ناخن و ...

 

 

انواع کودک آزاری:

کودگ آزاری انواع مختلفی دارد مانند کودک آزاری جسمی، عاطفی ، جنسی، صنعتی، تحصیلی

 

 

 

تشریح مصادیق کودک آزاری:

1) کودک آزاری جسمی:

به هر نوع سوءرفتاری گفته می شود که بر روی جسم کودک انجام گرفته و موجب صدمه زدن به وی می شود مانند شکستن استخوان، سوزاندن پوست، ایجاد جراحت یا بریدگی یا کبودی بر روی جسم کودک.

 

2) کودک آزاری عاطفی(روانی)

به رفتارهایی گفته می شود که کودک را به لحاظ عاطفی (روانی) تحت تاثیر قرار میدهد مانند بی توجهی و غفلت نسبت به کودک، فراهم نکردن بهداشت،طردكردن، نادیده گرفتن،خرد کردن شخصیت، وادارکردن کودک به انجام رفتار نامناسب.

 

3) کودک آزاری جنسی :

به هر نوع بهره کشی جنسی از کودک گفته می شود که توسط افراد دیگر انجام می شود مانند ازدواج زود هنگام، لمس بدن کودک، وادار کردن کودک به مشاهده تصاویر و یا اعمال مستهجن.

 

4) کودک آزاری صنعتی:

به استفاده از کودکان در انواع مشاغل گفته می شود مانند کار کردن کودکان در کارخانه ها، تولیدی ها،مزارع .

 

5) کودک آزاری تحصیلی :

به مجبور کردن کودک جهت گرفتن نمره بالا و تحصیل در مدارج بالا هنگامی که کودک به لحاظ ذهنی توانایی نداشته باشد کودک آزاری محسوب می شود.

 

 

 

علل کودک آزاری:

1) علت خانوادگی :

 نداشتن مهارت لازم توسط والدین جهت تربیت کودک،ناآگاهی والدین نسبت به توهین و تحقیرآمیز بودن رفتار آنان نسبت به کودک، سواد کم والدین، مشاجرات مکرر، داشتن سوء پیشینه توسط والدین باعث می شود آن ها با رفتارهای خود کودک را مورد آزار قرار دهند.

 

2) علت فرهنگی :

 زندگی کردن در طبقات اجتماعی و اقتصادی پایین کودک را بیشتر در معرض آسیب قرار می دهد.

 

3) علت روانی :

هنگامی که والدین به اختلالات روانی مبتلا باشند کودکان را مورد آزار و اذیت قرار می دهند

مانند تندخویی، خشونت، بی توجهی و یا اینکه برخی از کودکان به علت شرایط روانی خاصی که دارند بیشتر در معرض آسیب قرار می گیرند مانند کودکان غیرطبیعی یا طرد شده.

 

4) علت اقتصادی :

فقر باعث می شود والدین به علت فشارهای مالی کودکان را مورد آزار قرار دهند.

 

 

نحوه مقابله با کودک آزاری:

هر نوع کودک آزاری باید گزارش شده تا از ادامه آن جلوگیری شود. همچنین هنگامی که با کودکی برخورد می شود که مورد آزار و اذیت قرار گرفته بهتر است با مراکز حمایت از کودکان تماس گرفته و آن ها را در جریان گذاشت.این مراکز ملزم هستند کودک را تحت حمایت قرار داده و حتی جهت دفاع از آن ها به مراجع قضایی مراجعه نمایند.

 

 

 

مجازات کودک آزاری:

1- طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مصوب سال 1381، کودک آزاری جرم عمومی محسوب شده و نیازی به شاکی خصوصی ندارد.

2- هرگونه خرید، فروش، بهره‌کشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب‌ اعمال خلاف ازقبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده‌به شش ماه تا یک سال زندان و یا به جزای نقدی از ده میلیون ریال تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

3- هرگونه صدمه و اذیت و آزار و شکنجه جسمی و روحی کودکان و نادیده‌گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی و ممانعت از تحصیل آنان ممنوع و‌مرتکب به سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس و یا تا ده میلیون ریال جزای‌نقدی محکوم می‌گردد.

4- کلیه افراد و مؤسسات و مراکزی که به نحوی مسؤولیت نگاهداری و‌سرپرستی کودکان را بر عهده دارند مکلفند به محض مشاهده موارد کودک آزاری مراتب را‌جهت پیگرد قانونی مرتکب و اتخاذ تصمیم مقتضی به مقامات صالح قضائی اعلام نمایند‌تخلف از این تکلیف موجب حبس تا شش ماه یا جزای نقدی تا پنج میلیون ریال خواهد بود.

 

 

 

مطالب مرتبط کیفری:

1- جرم قذف و مجازات قذف، حد قذف

2- دادگاه اطفال و نوجوانان در قانون جدید

3- دلیل و تحصيل دليل در امور کیفری و مدنی

4- راه های اعتراض به رأی دادگاه ، واخواهی، تجدیدنظر، فرجام

 

2.57 از 5 (37 امتیاز)
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

جهت مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری همین حالا تماس بگیرید.
تلفن دادگران حامی تلفن ثابت:88019243-88019244
شماره تماس دادگران حامیتلفن همراه :09121457035

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.