X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 24 آبان 1400

 نحوه دفاع از دعوای الزام به تمکین و مطالبه نفقه 

شوهرم در سال 92 مرا از خانه بیرون کرد درا ین مدت 2 بار شوهرم برای فرار از نفقه شکایت عدم تمکین کرد که من در این 2بار با حکم قضایی راهی منزل شدم ولی خانه ایی در کار نبود و همش دروغ بود، درسال 95 برج 9 یعنی تقریبا بعد سه سال از طریق بزرگان فامیل من برگشتم سر خانه شوهرم البته در خانه مادر شوهرم اما دوباره بعد از 7ماه بین ما اختلاف شد و در سال 96 برج 4دوباره از خانه بیرونم کرد. الان دادخواست طلاق به درخواست زوج داده میخواستم این را سوال کنم که ایا در این سالها یعنی سنوات قبل از برگشتنم به خانه مادر شوهرم به من نفقه تعلق میگیرد چون در سنوات قبل خودم با حکم قضایی تمکین کردم و خانه ای در کار نبود،یا از زمان درخواست طلاقش نفقه محاسبه میشود؟ البته این را بگویم من یک هفته قبل از طلاقمون برگشتم یعنی همون موقعی که برگشتم درخواست طلاقش پس گرفت پرونده تا نظریه کارشناسی نفقه و اجرت المثل رفت و تایید شد همه بهم میگن با حیله برگردوندت که نفقه سالهای گذشتت ساقط بشه آیا این درست است؟در ضمن اگر نفقه قابل مطالبه هست خودم باید شکایت کنم یا از طریق همان پرونده طلاق به درخواست زوج قابل مطالبه هست؟ ببخشید خیلی طولانی شد.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 5397

تمکین و نفقه

 

چگونه از دعوای عدم تمکین ساختگی دفاع کنم ؟

  • الزام به تمکین یکی از تکالیف و تعهدات ماده 1102 قانون مدنی است که قانونگذار بر عهده زوجه قرارداده است. به طور کلی می توان تمکین زوجه را به دو دسته عام و خاص تقسیم نمود.
  • مواد 1105 و 1114 قانون مدنی به بحث هایی همچون ریاست و مدیریت مرد در امور خانواده و سکونت زوجه در منزلی که زوج در نظر گرفته است می پردازد که احترام به این موارد تمکین عام محسوب می شود و مواردی همچون روابط زناشویی و تمکین جنسی مربوط به تمکین خاص زوجه است.
  • باید به این نکته توجه نمود در صورتی که زوجه تمکین ننماید ناشزه محسوب می شود و در این شرایط به او  مطابق با قانون، نفقه تعلق نمی گیرد در نتیجه زوج با مراجعه به دادگاه صالح تقاضای الزام به تمکین زوجه می کند.
  • البته قانونگذار برای جلوگیری از تضییع حقوق زوجه شرایط خاصی را برای این امر در نظر گرفته است و در قوانین مدنی و خانواده راه و شرایط قانونی را برای دفاع زوجه در دعوای مطرح شده و دریافت نفقه پیش بینی نموده است.
  • اولین راه و شیوه دفاع، در ماده 1085 قانون مدنی پیش بینی شده است. در این ماده گفته شده است که زن این اختیار و توانایی را دارد که تا هنگامی که مهر از جانب زوج به او پرداخت نشده باشد از انجام وظایف و تعهداتی که نسبت به شوهر خود دارد امتناع ورزد، البته باید توجه داشت که مهر زوجه باید حال باشد و نسبت به پرداخت آن مهلت خاصی در نظر گرفته نشده باشد. در این شرایط با وجود اینکه زن تمکین نمی نماید نفقه به او تعلق می گیرد.
  • روش دفاع دیگر مربوط به بحثی است که ماده 1115 قانون فوق الذکر با توجه به قاعده لاضرر مطرح نموده است. هنگامی که سکونت و تمکین زوجه موجب ورود ضرر مالی، بدنی و یا شرافتی به او باشد زوجه می تواند در مسکن جداگانه سکنی گزیند و تا رفع این موضوع زوج ملزم به پرداخت نفقه می باشد.
  • همچنین در این رابطه می توان به  ماده 1127 قانون یاد شده اشاره نمود. در این ماده بیان شده است که اگر زوج دچار بیماری مقاربتی گردد زوجه می تواند تا رفع این بیماری از نزدیکی با زوج امتناع نماید و در این بازه زمانی به زوجه نفقه تعلق می گیرد.
  • با توجه و بررسی مطالب فوق به روش های دفاع قانونی که مقنن برای زوجه در خصوص دعوای الزام به تمکین در نظر گرفته است پی برده می شود و این طرق مانع از عدم پرداخت نفقه به زوجه و سوء استفاده های احتمالی می گردد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص الزام به تمکین و مطالبه نفقه

♦  در خصوص این سوال باید اشاره داشت با توجه به تمکین و بازگشت به منزل و همچنین اجرای رای دادگاه، از همان سال 92 نفقه به شما تعلق می گیرد همچنین باید گفت که ضمن پرونده طلاق می توانید دادخواست مطالبه نفقه تقدیم نمایید، دادگاه به این موضوع رسیدگی می کند .

♦  در مطالب فوق به روش های دفاع در مقابل دعوای عدم تمکین ساختگی اشاره شده است. در این خصوص می توانید با یک وکیل متخصص دعاوی خانواده مشورت کنید.

 

مستندات قانونی- نفقه و تمکین

اصل 10 قانون اساسی

از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در جهت آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.


اصل 34 قانون اساسی

دادخواهی حق مسلم هر فرد است و هر کس می‌تواند به منظور دادخواهی به دادگاه‌های صالح رجوع نماید. همه افراد ملت حق دارند این گونه دادگاه‌ها را در دسترس داشته باشند و هیچ‌کس را نمی‌توان از دادگاهی که به موجب قانون حق مراجعه به آن را دارد منع کرد.


ماده 1085 قانون مدنی

زن میتواند تا مهر به او تسلیم نشده از ایفاء وظائفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند مشروط بر اینکه مهر او حال باشد و این امتناع ‌مسقط حق نفقه نخواهد بود.


ماده 1102 قانون مدنی

همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود.


ماده 1103 قانون مدنی

زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.


ماده 1106 قانون مدنی

در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است.


ماده 1107 قانون مدنی

نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.


ماده 1115 قانون مدنی

اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن میتواند مسکن علیحده اختیار کند‌ و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر‌عهده شوهر خواهد بود.


ماده 1127 قانون مدنی

هرگاه شوهر بعد از عقد مبتلا به یکی از امراض مقاربتی گردد زن حق خواهد داشت که از نزدیکی با او امتناع نماید و امتناع به علت ‌مزبور مانع حق نفقه نخواهد بود.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری متخصص در دعاوی خانواده  - 88019243

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.