اعتبار امضاء شوهر در سیاهه و لیست جهيزيه
خواهر بنده 2 سال پیش ازدواج کردن حال متاسفانه دارن از همسر خود جدا میشوند. ما در روز فرستادن سیاهه جهیزیه اگر اشتباه نکنم درست کردیم لیست کردم وسایل و و هنگام اوردن جهیزیه دادم اقا داماد امضا کردن الان بعد دو سال فهمیدیم که امضار و اشتباه و نادرست زده . امضا با امضا عقدنامه کاملا فرق داره حال ایا میتوانیم ثابت کینم که ایشون تحویل گرفتن وسایلو یا خیر ؟ حتی در دادگاه گفتن که من امضا نکردم و خود ما جای ایشون امضا کردیم.
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 12184
میزان تاثیر امضاء شوهر در لیست جهیزیه
- به طور کلی سیاهه جهیزیه فهرستی از اموال زوجه است که به عنوان جهیزیه به خانه مشترک آورده می شود.
- از نظر حقوقی با توجه به این موضوع که زوجه دارای استقلال مالی است و می تواند در اموال خود به صورت مستقل تصرف کند می توان گفت که بر جهیزیه عقد عاریه حاکم است به این معنی که شوهر می تواند به صورت مجانی از اموال جهیزیه استفاده نماید ولی باید به این نکته مهم توجه داشت که زوج اگر در استفاده از این امول افراط و تفریط نماید ضامن عین یا مثل یا قیمت آن اموال است.
- همچنین نکته مهم دیگر این است که هنگامی که شوهر و دو شاهد که شرایط قانونی را دارا هستند، ذیل سیاهه جهیزیه را امضا کنند، آن سیاهه به عنوان یک سند عادی محسوب می گردد و هنگام طرح دعوا می توان به آن استناد نمود. همچنین در خصوص شهود باید توجه داشت که بهتر است از خویشاوندان زوجه نباشند چرا که در این حالت در هنگام طرح دعوا، اعتبار شهادت شهود بیشتر است.
- باید توجه داشت برای اینکه سیاهه جهیزیه تبدیل به سند عادی شود امضا شوهر می بایست در ذیل آن ثبت گردیده باشد در غیر این صورت بدون امضای زوج، سیاهه جهیزیه دارای اعتبار سند عادی نیست. حتی در مواقعی دیده شده است که امضاء زوجین در دفتر اسناد رسمی گواهی می شود و بواسطه این موضوع دیگر زوجین نمی توانند منکر امضاء خود و جعل آن شوند.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اعتبار امضاء شوهر در سیاهه جهيزيه
♦ در خصوص پاسخ به سوال شما باید اشاره داشت که امضاء شوهر تنها در خصوص اعتبار سیاهه جهیزیه موضوعیت دارد و تاثیر چندانی در استرداد جهیزیه ندارد چرا که روش های قانونی دیگری از جمله ارائه فاکتور خرید، شهادت شهود، تامین دلیل و اقرار شوهر وجود دارد و از طریق این روش ها می توانید اثاثیه را مسترد کنید.
مستندات قانونی - اعتبار سیاهه جهیزیه
ماده 1082 قانون مدنی
به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و میتواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.
ماده 1102 قانون مدنی
همین که نکاح به طور صحت واقع شد روابط زوجیت بین طرفین موجود و حقوق و تکالیف زوجین در مقابل همدیگر برقرار میشود.
ماده 1107 قانون مدنی
نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل و هزینه های درمانی و بهداشتی و خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما