X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 05 اردیبهشت 1400

 چگونه می توانم به حکم نفقه صادره از شورای حل اختلاف اعتراض نمایم ؟

با سلام. همسر من منزل و زندگی را در مورخه 97/11/15 ترک گفته،و در تاریخ 97/12/4 دادخواستی تنظیم نموده است در مورد طلاق به درخواست زوجه که در آن دادخواست،کتبا ذکرشده خود منزل را ترک گفته و قصد ادامه زندگی با من را ندارد و در تاریخ 98/6/6 نیز درجلسه دادگاه طلاق در حضور قاضی اشعار کرده که خود زندگی را ترک کرده و به هیچ وجه با من ادامه زندگی نخواهد داد که در صورت جلسه دادگاه نیز ثبت شده است،که به رای دادنامه طلاق به رد دعوی زوجه به دلیل عدم عذر موجه به ترک زندگی انجامید، پس از تعیین داورها نیز این مطالب را در حضور آنها تکرار کرد که مکتوب میباشد و سازش صورت نگرفت، در مورخه 98/10/25 جهیزیه خود را نیز از طریق شورای حل اختلاف تحویل گرفته که در آن جلسه نیز ترک زندگی توسط خود را تکرار کرده اما به یکباره در تاریخ 99/5/22 از طریق شورای حل اختلاف درخواست نفقه و مدعی میشود من ایشان را از منزل اخراج کرده ام با اینکه بنده در جلسه شورا شرکت داشته و لایحه تقدیم کرده ام شورا مرا بدلیل غیبت در جلسه و همینطور عدم ارایه لایحه، غیابی محکوم به پرداخت حدود 20 میلین تومان نفقه گذشته از روزی که زوجه منزل را ترک کرده دال بر اینکه بنده زوجه را اخراج نموده ام !!! ضمنا در مورخه 99/6/1 اظهارنامه الزام به تمکین و همینطور دادخواست الزام به تمکین زوجه به زوجه ابلاغ شده است و اینجانب مجبور به واخواهی و هزینه دادرسی و درصد نفقه شده ام، اما در روز جلسه واخواهی شورا (99/12/9) گویی انگار به مدارک من توجه ای نمیشود در عرض چند دقیقه جلسه و پس از آن یکروزه رای گذشته شورا دوباره تایید شده و به من ابلاغ گردیده است با اینکه در دادگاه عمومی مدارک من مبنی بر ترک زندگی از روز اول مستند در پرونده میباشد،با ذکر شماره و ارایه کپی برخی از مدارک و حتی اینجانب داورها را بعنوان شاهد به شورا معرفی کرده ام اما گویا اعضای شورای حل اختلاف اصلا توجه ای به این مطالب و مدارک ندارند! الان قصد تجدیدنظر خواهی دارم و همینطور شکایت از شورا آیا دوباره از من هزینه دادرسی و همینطور درصد مبلغ نفقه محکوم شده که یکبار به شورا  پرداخت کرده ام میشوم؟به کجا شکایت کنم؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 18438

اعتراض به حکم نفقه

 

نحوه اعتراض به رای نفقه صادره از شورای حل اختلاف

  • میتوانید به رای صادره توسط شورای حل اختلاف اعتراض نمایید. 
  • ماده 27 قانون شورای حل اختلاف بیان میدارد : تمام آرای صادره موضوع ماده (۹) این قانون ظرف مدت بیست‌روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی می‏باشد. مرجع تجدیدنظر از آرای قاضی شورا، حسب مورد دادگاه عمومی‌حقوقی یا کیفری دو همان حوزه قضائی می‏باشد. چنانچه مرجع تجدیدنظر آرای صادره را نقض نماید، راساً مبادرت به صدور رای می‏کند. این رای، قطعی است و اگر رسیدگی به موضوع در صلاحیت مرجع دیگری باشد، پرونده را به مرجع صالح ارسال می­کند.

تبصره ۱- گزارش اصلاحی شورا قابل اعتراض نمی‏باشد و قطعی است.
تبصره ۲- هرگاه رای مرجع تجدیدنظر در مقام رد صلاحیت شورا باشد رسیدگی ماهوی انجام و رای اخیر به‌عنوان رای شعبه بدوی تلقی و حسب مورد مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی و کیفری قابل تجدیدنظر است.

تبصره ۳- هزینه ‌‌دادرسی رسیدگی در مراحل تجدیدنظرخواهی حسب‌ مورد براساس هزینه دادرسی طرح دعوی در آن مرجع است.

  • بنابراین برای تجدید نظرخواهی از رای شورا دادخواست خود را باید به دادگاه خانواده تقدیم نمایید. زیرا به موجب ماده 4 قانون حمایت خانواده رسیدگی به دعوی نفقه در صلاحیت دادگاه خانواده میباشد.
  • به موجب تبصره 3 ماده27 قانون شورای حل اختلاف نیز موظف به پرداخت هزینه دادرسی میباشید.
  • به جز مبلغ هزینه دادرسی هزینه دیگری از شما مطالبه نخواهد شد.

 

ثبت امتیاز
نظرات

ﺳﻪشنبه, 04 بهمن,1401

مجید

متاسفانه بیشتر افرادی که در شوراهای حل اختلاف مشغول خدمت هستند به لحاظ مسایل حقوقی الخصوص مسایل مربوط به خانواده مجرب نبوده ویک طرفه قضاوت میکنند خصوصا اگر خواهان پرونده خانم باشد....به جرات می‌توانم بگم که حق های زیادی را ناحق کردن و پایمال!
چرا قوه قضاییه این جور مسایل شوراها را مورد بررسی و بازبینی قرار نمیده خودش جای سوال هست.........
شورای نفاق و انداختن اختلاف

شنبه, 25 فروردین,1403

شهرام رحمانی

با سلام شورای حل اختلاف در بیشتر مواقع موجب اطاله داد سی میشود و افراد حقوق دان نیز در ترکیب اصلی وجود ندارد و کیلویی نظر می‌دهند. قاضی شوراها هم بیشتر مواقع توجهی ندارند و فرمالیته امضا می‌کنند متاسفانه.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.