X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: جمعه 13 اسفند 1400

 شکایت از جهاد کشاورزی بابت تصرف در ملک موروثی

پدر اینجانب زمینی از پدرش به ارث رسیده که پدربزرگم سند اصلاحات ارضی برای این زمین داشته است. سندی که پدرم برای سهم خود دارد سند تقسیم نامه است. ولی حدودا در سال 1360 این ملک موروثی مورد تصرف جهاد کشاورزی قرار گرفته است. حال سوال آینده این است که امکان خارج کردن این زمین از تصرف جهاد کشاورزی وجود دارد؟ و عنوان شکایت از سازمان جهاد کشاورزی بابت تصرف ملک موروثی چیست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 2292

تصرف جهاد کشاورزی

 

آیا امکان شکایت تصرف عدوانی از جهاد کشاورزی وجود دارد ؟

  • خلع ید عبارت است از اخراج متصرف غیرقانونی و غاصب از یک ملک.
  • در صورتی که کسی ملکی را بدون اینکه حقی بر آن داشته باشد و بدون رضایت مالک تصرف کند غاصب محسوب و ضامن عین و منافع ملک میباشد.
  • مالک رسمی ملک میتواند از طریق دادخواست، خلع ید غاصب و اجرت المثل ایام تصرف را بخواهد.
  • دعوی خلع ید مختص اموال غیرمنقول می باشد.
  • دعوی خلع ید جز دعوی مالی است و هزینه دادرسی آن هم بر اساس دعاوی مالی محاسبه می شود.
  • تنها مالک قانونی ملک یا وکیل قانونی و یا نماینده قانونی میتواند اقدام به طرح دعوی خلع ید نماید. 
  • خواهان دعوی خلع ید باید مالک بوده و دارای سند رسمی باشد و کسی که دعوایش مستند به سند عادی باشد ابتدا می باید مالکیت خود را اثبات نموده و سند رسمی دریافت دارد و سپس نسبت به طرح دعوی خلع ید اقدام نماید.
  • به موجب رای وحدت رویه شماره 672 هیات عمومی دیوان عالی کشور خلع‎ ید از اموال غیرمنقول فرع بر مالکیت است بنابر این طرح دعوای خلع ‎ید از زمین قبل از احراز و اثبات مالکیت قابل استماع نیست.
  • باید توجه داشت که خلع ید متفاوت است با تخلیه ی ید؛ توضیح آنکه در تخلیه ید وقتی که قرارداد اجاره بین موجر و مستاجر به پایان می رسد، مستاجر تنها در صورتی می تواند همچنان به استفاده خود از مال اجاره ای ادامه دهد که قرارداد اجاره بین او و موجر تمدید شود.
  • در صورتی که مستاجر بدون تمدید قرارداد اجاره باز هم به استفاده از مال اجاره ای ادامه دهد، این تصرف غیر قانونی بوده و موجر می تواند از او بخواهد که اقدام به تخلیه مال اجاره ای کند که به این دعوی، دعوی تخلیه ید گفته می شود.
  • دعوی تخلیه ید بر خلاف خلع ید در مورد اموال منقول و غیر منقول است.
  • همچنین از نظر منشا دعوی در تخلیه ید قرارداد وجود دراد اما در خلع ید قراردادی وجود ندارد. لازم به ذکر است برخلاف دعوی خلع ید، در تخلیه ید اثبات مالکیت ضروری نیست.
  • در خلع ید از املاک مشاع، در صورتی که حتی یک شریک راضی به تصرف سایر شرکا در ملک نباشد، میتواند خلع ید متصرفان را از دادگاه بخواهد .
  • منتها به موجب ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید می شود، ولی تصرف محکوم له در ملک خلع ید شده مشمول مقررات امالک مشاعی است .
  • بنابراین، در خلع ید از ملک مشاع، از کل ملک خلع ید میشود اما ملک به تصرف محکومله نیز داده نمیشود.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از جهاد کشارزی بابت تصرف 

♦  برای پاسخ به سوال شما باید مشخص شود که دلیل تصرف سازمان جهاد کشاورزی چیست؟ و آیا فقط تصرف کرده یا زمین توسط آن نهاد تملک هم شده، یعنی به مالکیت آن سازمان یا اداره در آمده است.
♦  در هر حال در خصوص این سوال که عنوان شکایت از سازمان جهاد کشاورزی چیست  و چگونه می توان از این نهاد شکایت کرد، باید پاسخ داد که بله شما می توانید بعد از گرفتن گواهی انحصار وراثت دعوای کیفری تصرف عدوانی مطرح کنید اما توجه داشته باشید سازمان جهاد کشاورزی یک نهاد عمومی است و بعید است که بدون یک تصمیم و مصوبه از سوی یک مرجع صالح اقدام به تصرف ملک نموده باشد.
♦  توصیه می کنیم قبل از هر اقدامی با یک وکیل متخصص در زمینه املاک مشورت نموده و تحت نظر آن وکیل یا توسط آن وکیل اقدام به جمع آوری و تکمیل مدارک خود بنمایید و سپس انتخاب راه مناسب برای شکایت را به وکیل خود بسپارید.
♦  اجمالاً من طرح دعوای تصرف عدوانی را مناسب نمی دانم، شاید دعوای خلع ید عنوان مناسبتری باشد. البته به این شرط که مالکیت شما مستند به سند رسمی باشد.

 

 

مستندات قانونی - شکایت بابت تصرف ملک توسط جهاد کشاورزی

ماده ۳۰۸ قانون مدنی 
غصب استیلاء بر حق غیر است به نحو عدوان اثبات ید بر مال غیر بدون مجوز هم در حکم غصب است.
ماده 43 قانون اجرای احکام
در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد از تمام ملک خلع ید می‌شود، ‌ولی تصرف محکوم‌له در ملک خلع ید شده مشمول مقررات املاک مشاعی است.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی ملکی در تهران

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.