X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 30 آذر 1400

 راه های گرفتن پاسپورت برای زن متاهل بدون رضایت شوهر

خانمی که با اجازه و رای دادگاه در خانه همسرش زندگی نمیکند چطور میتواند برای اخذ پاسپورت اقدام کند؟ و آیا باز هم نیاز به اجازه شوهر دارد ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 52498

زن متاهل بدون رضایت شوهر چگونه می تواند پاسپورت بگیرد ؟

  • مطابق قانون گذرنامه، گذرنامه سندی است که از طرف مأموران صلاحیت دار دولت برای مسافرت اتباع ایران به خارج و یا اقامت‌ در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران داده می شود.
  • اتباع ایران برای خروج از کشور و یا اقامت در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران باید تحصیل گذرنامه نمایند و خروج از کشور بدون ارائه گذرنامه ممنوع است.
  • در رابطه با راه های گرفتن پاسپورت برای زن متاهل بدون رضایت شوهر باید گفت مطابق ماده 18 قانون گذرنامه زن متأهل در هر سنی که باشد برای خروج از کشور به اجازه شوهر خود نیاز دارد. بند سه ماده ی مذکور در باره بیان می دارد که زنان شوهردار و لو کمتر از ۱۸ سال تمام با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه که مکلف است نظر خود را اعم از قبول درخواست یا رد آن حداکثر ظرف سه روز اعلام دارد کافی است.زنانی که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی مانده‌اند از شرط این بند مستثنی می‌باشند.
  • علاوه بر این ماده ۱۹ قانون مذکور عنوان کرده اگر کسانی طبق ماده ۱۸ صدور گذرنامه موکول به اجازه آنان است، از اجازه خود در این زمینه عدول کنند، دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد شد.
  • همچنین لازم به ذکر است که طبق این ماده هر زمان و به هر دلیلی شوهر میتواند با مراجعه به اداره گذرنامه اجازه خود عدول و همسر خود را ممنوع الخروج کند.
  • البته همانگونه که پیش تر اشاره گردید، خانم های متأهل در مواقع اضطراری می‌توانند برای خروج از کشور از دادستان اجازه بگیرند که این تشخیص ضرورت بر عهده دادستان است و او باید ظرف مدت ۳ روز به این درخواست پاسخ دهد.
  • بنابراین، از جمله موارد اضطراری که زن متأهل این امکان را دارد بدون گرفتن اجازه از همسر از کشور خارج شود انجام واجبات شرعی مثل سفر حج است و یا زمانی که ضرورت‌های شغلی ایجاب کند زن از کشور خارج شود و یا انجام دادن صله رحم در حد معقول است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص گرفتن پاسپورت بدون رضایت شوهر

♦  در پاسخ به پرسشی که در مورد راه های گرفتن پاسپورت برای زن متاهل بدون رضایت شوهر مطرح نمودید باید گفت هیچ راهی برای گرفتن پاسپورت بدون اجازه شوهر وجود ندارد.

♦  در واقع چنین نیست که چون شما اجازه زندگی در محل غیر از محل زندگی مشترک را دارید حق گرفتن پاسپورت به شما داده شود و اصولا هیچ راهی برای گرفتن پاسپورت بدون اجازه شوهر وجود ندارد.

البته در این مورد استثناهایی به شرح زیر وجود دارد:
1- زوجه برای سفرهای زیارتی و ضروری میتواند به طور خاص از دادستانی اجازه خروج از کشور را بگیرد.
2- در صورتیکه در پاسپورت محل سکونت زوجه خارج از کشور باشد اصولا شوهر نمیتواند همسر خود را ممنوع الخروج نماید. 
با وجود همه آنچه در بالا گفته شد گاهی اوقات دیده شده حتی برای سفرهای غیر زیارتی دادستان در صورت تشخیص ضرورت، اجازه مخصوص صادر کرده است. بنابراین خروج شما بدون اجازه ی شوهر می تواند به وسیله ی دادستان اجازه داده شود.

 

 

مستندات قانونی - اجازه شوهر جهت اخذ گذرنامه زن

ماده ۱ قانون گذرنامه
گذرنامه سندی است که از طرف ماموران صلاحیتدار دولت مذکور در این قانون برای مسافرت اتباع ایران به خارج و یا اقامت در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران داده می‌شود.


ماده ۲ قانون گذرنامه
اتباع ایران برای خروج از کشور و یا اقامت در خارج و یا مسافرت از خارج به ایران باید تحصیل گذرنامه نمایند.صدور گذرنامه منوط به ارائه اسنادی است که هویت و تابعیت ایرانی تقاضاکننده را ثابت نماید.اسناد مزبور به موجب آیین‌نامه اجرائی این قانون تعیین خواهد شد.


ماده ۳ قانون گذرنامه
خروج از کشور بدون ارائه گذرنامه یا مدارک مسافرت مذکور در این قانون ممنوع است.


ماده ۱۸ قانون گذرنامه
برای اشخاص زیر با رعایت شرایط مندرج در این ماده گذرنامه صادر می‌شود:
۱ (اصلاحی ۱۳۸۰/۳/۲۳) - اشخاصی که کمتر از ۱۸ سال تمام دارند و کسانی که تحت ولایت و یا قیمومیت می‌باشند با اجازه کتبی ولی یا قیم آنان.
۲- مشمولین وظیفه عمومی با اجازه کتبی اداره وظیفه عمومی.
۳- زنان شوهردار و لو کمتر از ۱۸ سال تمام با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه که مکلف است نظر خود را اعم از قبول درخواست یا رد آن حداکثر ظرف سه روز اعلام دارد کافی است.زنانی که با شوهر خود مقیم خارج هستند و زنانی که شوهر خارجی اختیار کرده و به تابعیت ایرانی باقی مانده‌اند از شرط این بند مستثنی می‌باشند.


ماده ۱۹ قانون گذرنامه
در صورتی که موانع صدور گذرنامه بعد از صدور آن حادث شود یا کسانی که به موجب ماده ۱۸ صدور گذرنامه موکول به اجازه آنان است از اجازه خود عدول کنند از خروج دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه تا رفع مانع ضبط خواهد شد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل دعاوی خانواده در تهران

ثبت امتیاز
نظرات

دوشنبه, 19 دی,1401

معروفی

سلام. همسر من ۷ساله که به دلیل اعتیاد کارتون خوابه منم درخواست طلاق دادم ۵سال پیش ورای به دلیل نرفتنم دردادگاه و غیبتم حکم صادر نشد بااین وجود اگر بخوام از کشور خارج بشم نیاز به اجازه همسر دارم؟ودر ضمن نامه کمپ وسابقه زندان همسرم در پرونده موجود است ممنون میشم جواب بدید


پاسخ وکیل:
با سلام
بله، مطابق قانون خانم های متاهل برای خروج از کشور نیاز به اجازه همسر دارند و دلایلی که شما آوردید دلیلی مبنی بر داشتن اجازه خروج از کشور برای شما نیست.

یکشنبه, 02 اردیبهشت,1403

نازیلا

واقعا مسخره ست که حق زندگی یک زن دست یکی دیگه ست .حالا اون طرف تو بدترین شرایط هم باشه بازم زن باید از اون اجازه بگیره.واقعا دل آدم به این کج فهمیا به درد میاد.کی بشه خدا حق زنهای مظلوم رو از هر کی که باعث شده زن زیر ظلم و ستم زندگی کنه و عمرش به باد بره، بگیره.

ﺳﻪشنبه, 19 تیر,1403

مریم

من بعید میدونم که اسلام واقعی اینطور دیدگاهی نسبت به زن داشته باشه . اینا برگشتند به دوره برده داری پیش از اسلام.
باید یک تحول اساسی ایجاد بشه. اینا همش توهین به شخصیت زنهاست.
بنده فکر می کنم زنها به جای اعتراض به حجاب اجباری و مسائل بیهوده و جزئی دیگه ، باید محکم و جدی متقاضی رسیدن به حقوق اساسی خودشون باشند و اجازه ندهند که مردها صاحب و برده دار آنها باشند.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.