ادعای ورثه - جعل صلح نامه بین پدر و فرزند
مرحوم پدرم 2 سال قبل از فوت یک واحد اپارتمان را طی یک عقد صلح به اینجانب واگذار نمودند و سال بعد نیز در دفترخانه اسناد رسمی وکالت بلاعزل بنام اینجانب برای سند زدن بنام خودم یا هرکس امضا نمودند و اینجانب از تاریخ امضا صلح نامه در آن ساکن شدم 2 سال بعد ایشان در یک حادثه تصادف فوت کردند و برادرانم حاضر به امضا سند بنام بنده نشدند و طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی نمودم که ایشان ادعای جعل نمودند نهایتا با گزارش کارشناسی یک نفره رای دادگاه به نفع اینجانب صادر و اجرای حکم را درخواست نمودم ولیکن ایشان دادخواست جدیدی علیه اینجانب طرح نموده اند به این مضمون که پدرم 5 سال قبل از فوت مریض بودند و اینجانب با سواستفاده از شرایط صلح نامه را به نفع خود تنظیم نموده ام و مدعی هستند بنا به ماده 47 قانون ثبتی چون صلح نامه ثبت رسمی نشده ارزشی ندارد و تقاضای ابطال صلح نامه را کرده اند.چطور می تونم به حقم برسم؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 5913
ادعای وجود صلحنامه جعلی نزد فرزند متوفی
- صلحنامه توافق و تراضی طرفین جهت تملیک عین یا منفعت یا اسقاط دین یا منفعت بوده و طرفین آن صلح کننده و متصالح (کسی که صلح به نفع او شده) می باشد.
- صلح نامه می تواند رسمی یا عادی و دستنویس باشد.
- صلحنامه ای که در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده یک سند رسمی لازم الاجرا می باشد. با این حال این بدان معنا نییست که صلحنامه ای که عادی است اعتباری ندارد بلکه این صلحنامه مانند سایر قراردادها در صورت رعایت شرایط صحت، در تمام مراجع قانونی قابل استناد می باشد.
- در رابطه با ادعای ورثه مبنی بر صلحنامه جعلی باید گفت عقد صلح عقدی لازم بوده که با فوت طرفین باطل نمی گردد و همچنان معتبر است.
- بنابراین در صورتی که پدری به فرزندش ملکی را صلح می کند، آن ملک جز ماترک نبوده و بعد از فوت پدر این صلح کماکان به قوت خویش باقی است و در صورتی که ورثه نسبت به صلحنامه ادعایی دارند باید آن را اثبات نمایند.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص ادعای ورثه - جعل صلح نامه بین پدر و فرزند
♦ در پاسخ به پرسشی که مطرح فرمودید باید گفت صلحنامه ای که میان شما و پدرتان تنظیم گردیده است، علی رغم وجود مواد 47 و 48 قانون ثبت، دارای اعتبار بوده و صرف ثبت رسمی نشدن آن موجب فقدان اعتبار یا عدم قابلیت استناد نمی شود.
♦ به همین خاطر نیاز به انجام هیچ اقدامی از جانب شما نبوده و در صورتی که هر یک از ورثه ادعای جعل صلحنامه میان شما و پدرتان دارند، باید ادعای خود را اثبات کنند و تا زمانی که این ادعا نزد مراجع قانونی اثبات نشده و صلح نامه ی شما باطل نگردیده است، ارزش و اعتبار آن باقی است.
مستندات قانونی - جعل صلحنامه
ماده ۷۵۲ قانون مدنی
صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی در مورد معامله و غیر آن واقع شود.
ماده ۷۵۳ قانون مدنی
برای صحت صلح طرفین باید اهلیت معامله و تصرف در مورد صلح داشته باشند.
ماده ۷۵۴ قانون مدنی
هر صلح نافذ است جز صلح بر امری که غیر مشروع باشد.
ماده ۷۶۰ قانون مدنی
صلح عقد لازم است اگر چه در مقام عقود جائزه واقع شده باشد و بر هم نمیخورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.
ماده ۷۶۳ قانون مدنی
صلح با کراه نافذ نیست.
ماده 47 قانون ثبت اسناد و املاک
در نقاطي كه اداره ثبت اسناد و املاك و دفاتر اسناد رسمي موجود بوده و وزارت عدليه مقتضي بداند ثبت اسناد ذيل اجباري است:
1- كليه عقود و معاملات راجعه بعين يا منافع اموال غيرمنقوله كه در دفتر املاك ثبت نشده.
2- صلحنامه و هبه نامه و شركت نامه
ماده 48 قانون ثبت اسناد و املاک
سنديكه مطابق مواد فوق بايد بثبت برسد و به ثبت نرسيده در هيچيك از ادارات و محاكم پذيرفته نخواهد شد.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما