X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: پنجشنبه 02 دی 1400

 شکایت از همسایه بابت نگهداری حیوانات در آپارتمان

آیا نگهداری حیوانات در انباری اختصاصی واقع در پشت بام مجاز می باشد؟ و ایا امکان شکایت از همسایه وجود دارد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1947

موانع قانونی امکان نگهداری حیوانات در آپارتمان

  • در خصوص نگهداری حیوانات در آپارتمان، به صورت مستقیم قانون مشخصی وجود ندارد و این موضوع توسط قانونگذار هنوز جرم انگاری نشده است.
  • باید به این نکته توجه داشت که مطابق ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان ها، قسمت هایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آن ها که به ‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم، مورد استفاده تمام همسایه ها است، قسمت های مشترک محسوب ‌‌می‌‌گردد و با توجه به این موضوع، ‌‌‌نمی‌‌توان حق انحصاری برای آن ها قائل شد.
  • همچنین مطابق تبصره ماده یادشده،گذاشتن وسایلی از قبیل میز و صندلی و... و همچنین نگه داری حیوانات در قسمت های مشترک ممنوع است‌.
  • باید به این نکته اشاره داشت که اگرچه اصل مالکیت، به عنوان اصلی محترم و قانونی پذیرفته شده است، ولی مطابق اصل 40 قانون اساسی، قاعده ای وجود دارد که طبق آن، اعمال قاعده ی مالکیت نمی‌تواند منافی و خلاف جهت حقوق مسلم دیگران باشد.
  • اگر نگهداری حیوانات در آپارتمان، باعث ایجاد سر و صدا و شیوع بیماری شود، طرح دعوی علیه همسایه ای که اقدام به نگهداری از حیوانات خانگی ‌‌می نماید برای سایر همسایگان امکان پذیر است. 
  • اگر فردی مدعی باشد که نگهداری حیوان، حتی در واحد شخصی، بهداشت عمومی ساختمان را خدشه دار می کند و بتواند این موضوع را با ارائه ادله و مستندات قانونی در دادگاه صالح ثابت کند، شخص مرتکب (نگهدارنده حیوان) تحت عنوان مجرمانه اقدام علیه بهداشت عمومی مجازات می شود.
  • نکته دیگر این است که طرحی در رابطه با نگهداری حیوانات که به امضاء 75 نماینده مجلس رسیده است قرار است با تکیه بر الحاق ۴ ماده به قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) تبدیل به قانون شود. در این طرح برای نگهداری حیوانات در آپارتمان، مجازات جزای نقدی و توقیف اموال در نظر گرفته شده است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از همسایه

در خصوص پاسخ به سوال شما راجب شکایت از همسایه بابت نگهداری حیوانات در آپارتمان باید گفت، مطابق مطالب فوق، نگهداری حیوانات اگر برای همسایه ها از جهت سر و صدا یا بهداشت یا محل نگهداری ایجاد مزاحمت نماید می توان از آن ممانعت به عمل آورد و صاحب حیوان مسئول جبران خسارت وارده است.
توجه داشته باشید که عمل همسایه شما غیرقانونی بوده و می توانید مانع این تصرف شوید. برای طرح شکایت به شورای حل اختلاف مراجعه کنید و با ارائه دلایل و مدارک دادخواست رفع تصرف عدوانی بدهید.

البته اخیرا مصوبه ای تحت عنوان طرح صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک در مجلس یازدهم تصویب شده است که بیشتر نگاه شرعی به موضوع دارد و دغدغه آن البته جلوگیری از مزاحمت نیست.

 

 

مستندات قانونی - نگهداری حیوانات در آپارتمان

اصل 22 قانون اساسی

حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.


اصل 40 قانون اساسی

هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.


ماده 618 قانون مجازات اسلامی

هر کس با هیاهو و جنجال یا حرکات غیر متعارف یا تعرض به افراد موجب اخلال نظم و آسایش و آرامش عمومی گردد یا مردم را از‌کسب و کار باز دارد به حبس از سه ماه تا یک سال و تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم خواهد شد.


ماده 688 قانون مجازات اسلامی

هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیر‌بهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها، زباله در خیابانها و کشتار غیر مجاز دام، استفاده غیرمجاز‌ فاضلاب خام یا پس آب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع میباشد و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجاز‌شدیدتری نباشند به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد.


ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ ها

قسمتهایی از ساختمان و اراضی و متعلقات آنها که به‌طور مستقیم و یا غیر مستقیم مورد استفاده تمام شرکاء می‌باشد قسمتهای مشترک محسوب می‌گردد و نمی‌توان حق انحصاری بر آنها قایل شد.
تبصره- گذاردن میز و صندلی و هر نوع اشیای دیگر و همچنین نگاهداری حیوانات در قسمتهای مشترک ممنوع است‌. قسمتهای مشترک در ملکیت مشاع تمام شرکای ملک است‌، هرچند که در قسمتهای اختصاصی واقع شده باشد و یا از آن قسمت‌ها عبور نماید.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.