X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 13 اردیبهشت 1400

 نحوه دریافت خسارت از شهرداری

با سقوط در گودال شهرداری خسارت به اتومبیل شخصی وارد امد که با کروکی پلیس و حکم دادگاه پنجاه درصد خسارت شهرداری پرداخت نماید حالا 16ماه گذشته شهرداری امروز فردا میکند چکار باید انجام بدم ؟ممنون

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3299

خسارت از شهرداری

 

دریافت خسارت از شهرداری

  • اصالت مسئولیت مدنی نسبت به دیگر بخش های حقوق در تکلیف زیان زننده ، به جبران خساراتی است که بدون مجوز قانونی وارد شده است. 
  • ضرر یا خسارت در عرف، معنای گسترده ای در مقابل نفع دارد و به صدمه به هر چیز با ارزشی اعم از عین منفعت ، نفع مالی، حقوق ، تمامیت جسمانی، سلامت، شخصیت ، آبرو یا غیر آن اطلاق می شود. در قانون مسئولیت مدنی در ماده یک در مورد ایراد طیف وسیعی از خسارات را به رسمیت می شناسد. 
  • خسارت و ضرر را می توان به طور کلی به دو مقوله کلی تقسیم بندی کرد: خسارات مالی و خسارات معنوی. 
  • خسارت مالی طیف وسیعی از خسارات را در برمیگیرد. تمامی این خسارات در ویژگی کمی بودن و قابل تقویم به پول بودن و متوجه دارایی مالی بودن مشترک هستند. 
  • خسارت مالی را به طور کلی در سه مقوله کلی قابل تقسیم است؛

1- تلف و نقص و عیب مال (اعم از عین یا منفعت)

2- هزینه های مالی

3- عدم تحصیل مال و منفعت

  • در مواد 328 و 331 قانون مدنی در باب اتلاف ،تسبیب،تکلیف جبران این خسارت پرداخته است. 
  • معنای خص تلف از بین رفتن است به نحوی که در عرف استفاده متعارف از مال از بین برود مانند دیواری که خراب شود و به آوار تبدیل شود.
  • تلف ممکن است کلی یا جزیی باشد برای مثال بخشی از مالی بسوزد که معمولا به تلف جزیی نقص گفته می شود.
  • اوصاف قابل جبران بودن خسارت صرف نظر از نوع خسارت شرایطی برای جبران خسارت قابل جبران در نظر گرفته شده است که حقوقدانان عمدتا به چهار قسم تقسیم کرده اند. مسلم بودن ، مستقیم بودن، عدم جبران و قابلیت پیش بینی خسارت. 
  • از آنجا که دعوی مسئولیت مدنی تابع قواعد حقوقی است علی الاصول برای مطالبه خسارت باید دادخواست حقوقی تقدیم شود. ماده 328 قانون مدنی نحوه جبران خسارت عیب و نقص مال را بیان کرده است 
  • قاعده اصلی و کلی در مورد این گونه موارد که به اصول جبران خسارت بر می گردد تکلیف مسئول حادثه به پرداخت مبلغ معادل اختلاف قیمت مال قبل و بعد از حادثه است. بر همین اساس ملاک تعیین میزان مسئولیت باید بر اساس روزی که پرداخت خسارت صورت می گیرد نه زمان وقوع حادثه یا زمانی دیگر مد نظر قرار بگیرد تا زیان دیده در زمان پرداخت در موقعیتی مشابه عدم وقوع حادثه قرار گیرد.
  • در واقع ارزش خسارت وارده در طول زمان می تواند تغییر کند و کاهش یا افزایش داشته باشد. بر همین اساس در حقوق ما ملاک تقویم خسارت { یوم الاداء} یا روز پرداخت خسارت لحاظ شده است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص نحوه گرفتن خسارت از شهرداری

♦  طبیعتاً شهرداری هم مانند سایر نهادهای عمومی با میل خود بدهی اش را پرداخت نمی کند و شما باید اجبار نمایید.متداول ترین راه اجبار شهرداری گرفتن نامه توقیف اموال و مسدود نمودن حساب های شهردای است، البته این در صورتی است که حساب و بدهی شهرداری زیر یکصد میلیون تومان باشد.در غیر اینصورت باید در بودجه سال بعد آن نهاد تعریف شود.
همجپچنین در صورتی که طلب شما کمتر از یکصد میلیون تومان است می توانید حساب شهرداری را نزد اشخاص ثالث یا اموال شهرداری را توقیف نمایید.
♦  اما نحوه جبران خسارت در شهرداری یک تشریفات خاصی دارد و در ماده واحده و تبصره  قانون راجع به منع توقیف اموال منقول و غیر منقول متعلق به شهرداری ها مصوب سال ۶۱ بیان شده است که ابتدا جبران خسارت بدون قواعد اجرای احکام از بودجه سالانه وجوه مربوط به محکوم‌به احکام قطعی صادره از دادگاهها و یا اوراق اجرایی ثبتی یا اجرای دادگاهها و مراجع قانونی دیگر را در حدود مقدورات مالی خود از محل اعتبار‌ بودجه سال مورد عمل و یا در صورت عدم امکان از بودجه سال آتی خود بدون احتساب خسارت تاخیر تادیه به محکوم لهم پرداخت نمایند. در غیر اینصورت محکوم له می تواند به توقیف اموال شهرداری و فروش از طریق مزایده برای استیفای خسارت خود اقدام نماید. 

 

مستندات قانونی - خسارت از شهردار

قانون راجع به منع توقیف اموال منقول و غیر منقول متعلق به شهرداریها

ماده واحده - وجوه و اموال منقول و غیر منقول متعلق به شهرداریها اعم از این که در بانکها و یا در تصرف شهرداری و یا نزد اشخاص ثالث و به‌صورت ضمانتنامه به نام شهرداری باشد قبل از صدور حکم قطعی قابل تامین و توقف و برداشت نمی‌باشد.
شهرداریها مکلفند وجوه مربوط به محکوم‌به احکام قطعی صادره از دادگاهها و یا اوراق اجرایی ثبتی یا اجرای دادگاهها و مراجع قانونی دیگر را در حدود مقدورات مالی خود از محل اعتبار‌بودجه سال مورد عمل و یا در صورت عدم امکان از بودجه سال آتی خود بدون احتساب خسارت تأخیر تأدیه به محکوم لهم پرداخت نمایند در غیر این‌صورت ذینفع
می‌تواند برابر مقررات نسبت به استیفای طلب خود از اموال شهرداری تأمین یا توقیف یا برداشت نماید.
تبصره - چنانچه ثابت شود که شهرداری با داشتن امکانات لازم از پرداخت دین خود استنکاف نموده است شهردار به مدت یک سال از خدمت‌منفصل خواهد شد.

ماده ۳۲۸ قانون مدن

هر کس مال غیر را تلف کند ضامن آنست و باید مثل یا قیمت آن را بدهد اعم از اینکه از روی عمد تلف کرده باشد یا بدون عمد و ‌اعم از اینکه عین باشد یا منفعت و اگر آن را ناقص یا معیوب کند ضامن نقص قیمت آن مال است.

ماده ۳۳۱  قانون مدنی

هر کس سبب تلف مالی بشود باید مثل یا قیمت آن را بدهد و اگر سبب نقص یا عیب آن شده باشد باید از عهده نقص قیمت آن برآید.

ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی

هرکس بدون مجوز قانونی عمداً یا در نتیجه بی‌احتیاطی بجان یا سلامتی یا مال یا آزادی یا حیثیت یا شهرت تجارتی یا بهر حق دیگر‌که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه‌ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود‌ میباشد. ‌

ماده ۲ قانون مسئولیت مدنی

در موردی که عمل وارد کننده زیان موجب خسارت مادی یا معنوی زیان ‌دیده شده باشد دادگاه پس از رسیدگی و ثبوت امر او را به جبران ‌خسارات مزبور محکوم می نماید و چنانچه عمل وارد کننده زیان فقط موجب یکی از خسارات مزبور باشد دادگاه او را به جبران همان نوع خساراتیکه‌ وارد نموده محکوم خواهد نمود.

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.