X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: پنجشنبه 16 دی 1400

 سند زدن ملک بنام بعضی از فرزندان قبل از فوت

پدر من فوت کردن یک واحد اپارتمان داشتن که سه دانگ به نام مادرم هست ما هنوز طلب سهم ارث نکردیم و سه فرزند هستیم دو پسر یک دختر .مادرم در دوره حیات خود میخواهند از سهم سه دانگ خود همه سه دانگ را به نام دو پسر خود انتقال دهند. ایا این کار از لحاظ قانونی و مخصوصاً شرعی مجاز میباشد؟

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 115123

آیا امکان زدن سند بنام دو پسر قبل از فوت وجود دارد ؟

  • در خصوص سند زدن ملک بنام بعضی از فرزندان قبل از فوت باید گفت امکان انتقال مال و اموال قبل از فوت اشخاص به فرزندان وجود دارد.
  • با این حال این انتقالات دیگر ارث محسوب نمی شود چراکه ارث مفهومی است که پس از فوت افراد محقق شده و قوانین آن تابع مقررات قانونی خاصی است در حالی که انجام معامله و انتقال اموال در زمان حیات با هر انگیزه ای که باشد همچون انجام سایر معاملات و تابع قوانین هر عقدی است که در قالب آن انجام می شود.
  • بنابراین ارث شامل کلیه اموال، دارایی ها، بدهی‌ها،  حقوق و وظایف شخص پس از مرگش گفته می‌شود که به موجب قانون به شخص یا اشخاص دیگری منتقل می‌گردد و به هر فرد میزان سهمی مطابق قانون اعطا خواهد شد در حالی که تقسیم اموال پیش از فوت می تواند منصفانه یا غیرمنصفانه بوده یا همه ی اموال به یک فرزند منتقل گردد و این انتقال ارث محسوب نمی شود.
  • انتقال اموال به فرزندان در زمان حیات می تواند در قالب های متنوعی صورت بگیرد از جمله بیع، صلح عمری، هبه یا وصیت و در صورت رعایت شرایط صحت معاملات و عقود  و عدم مخالفت با قانون، این عقد معتبر بوده و کسی نمی تواند معترض به آن گردد.
  • بطور معمول این انتقال در قالب صلح عمری محقق می گردد. صلح عمری عقدی است که به موجب آن شخص حق انتفاع مال و اموال خود را در زمان حیاتش برای خود نگاه داشته و این اموال پس از فوت او به فردی که در قرارداد صلح نامبرده شده انتقال خواهد یافت.
  • مزیت عقد صلح عمری برای انتقال اموال به فرزندان نسبت به عقد بیع این می باشد که با انعقاد عقد صلح عمری، شخص می تواند تا پایان عمر از ملک یا اموال مورد صلح استفاده نموده و صاحب منافع آن ها خواهند بود.
  • این در حالی است که بیع موجب انتقال مالکیت مبیع می شود و طرفی که اموالش را انتقال داده است دیگر نمی تواند از آن استفاده نماید. همچنین صلح عمری نسبت به وصیت این ویژگی را دارد که فرد می تواند تمام اموال خود را به شخصی که می خواهد واگذار کند و هیچ محدودیتی برای او وجود نخواهد داشت در حالی که وصیت تنها نسبت به یک سوم اموال نافذ است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص انتقال ملک به یک فرزند

♦  در پاسخ به پرسشی که در مورد سند زدن ملک بنام بعضی از فرزندان قبل از فوت مطرح فرمودید باید گفت طبق قانون افراد می توانند در زمان حیات خویش اموال خود را به هر کسی که خودشان تمایل دارند منتقل کنند.

وقتی فرد در دوره حیات خود تصمیم به دخالت و تصرف حقوقی در اموال خود میگیرد این شامل مقررات ارث نمیشود و هیچ گونه ممنوعیت ندارد.

♦  به موجب ماده 30 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد. بنابراین همه ی افراد تا زمانی که زنده هستند بصورت مطلق بر اموال و دارایی شان مسلط می باشند مگر آنکه قانون مواردی را استثناء نموده باشد.

 

 

مستندات قانونی- مقررات انتقال اموال به فرزندان

ماده ۳۰  قانون مدنی
هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.

ماده ۱۹۰  قانون مدنی
برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:
۱. قصد طرفین و رضای آنها
۲.اهلیت طرفین
۳.موضوع معین که مورد معامله باشد
۴. مشروعیت جهت معامله

ماده ۷۵۲ قانون مدنی
صلح ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی در مورد معامله و غیر آن واقع شود.

ماده ۷۵۳ قانون مدنی
برای صحت صلح طرفین باید اهلیت معامله و تصرف در مورد صلح داشته باشند.

ماده ۷۵۴ قانون مدنی
هر صلح نافذ است جز صلح بر امری که غیر مشروع باشد.

ماده ۷۵۵ قانون مدنی
صلح با انکار دعوی نیز جائز است بنابراین درخواست صلح اقرار محسوب نمیشود.

ماده ۷۵۶ قانون مدنی
حقوق خصوصی که از جرم تولید میشود ممکن است مورد صلح واقع شود.

ماده ۷۵۷ قانون مدنی
صلح بلاعوض نیز جائز است.

ماده ۷۵۸ قانون مدنی
صلح در مقام معاملات هر چند نتیجه معامله را که به جای آن واقع شده است میدهد لیکن شرایط و احکام خاصه آن معامله را ندارد ‌بنابراین اگر مورد صلح عین باشد در مقابل عوض نتیجه آن همان نتیجه بیع خواهد بود بدون اینکه شرایط و احکام خاصه بیع در آن مجری شود.

ماده ۷۵۹ قانون مدنی
حق شفعه در صلح نیست هر چند در مقام بیع باشد.

ماده ۷۶۰ قانون مدنی
صلح عقد لازم است اگر چه در مقام عقود جائزه واقع شده باشد و بر هم نمیخورد مگر در موارد فسخ به خیار یا اقاله.

ماده ۷۶۱ قانون مدنی
صلحی که در مورد تنازع یا مبنی بر تسامح باشد قاطع بین طرفین است و هیچ یک نمی‌تواند آن را فسخ کند اگر چه به ادعاء غبن باشد‌ مگر در صورت تخلف شرط یا اشتراط خیار.

ماده ۷۶۲ قانون مدنی
اگر در طرف مصالحه و یا در مورد صلح اشتباهی واقع شده باشد صلح باطل است.

ماده ۷۶۳ قانون مدنی
صلح با کراه نافذ نیست.

ماده ۷۶۴ قانون مدنی
تدلیس در صلح موجب خیار فسخ است.

ماده ۷۶۵ قانون مدنی
صلح دعوی مبتنی بر معامله باطله باطل است ولی صلح دعوی ناشی از بطلان معامله صحیح است.

ماده ۷۶۶ قانون مدنی
اگر طرفین به طور کلی تمام دعاوی واقعیه و فرضیه خود را به صلح خاتمه داده باشند کلیه دعاوی داخل در صلح محسوب است اگر چه ‌منشاء دعوی در حین صلح معلوم نباشد مگر اینکه صلح بحسب قرائن شامل آن نگردد.

ماده ۷۶۷ قانون مدنی
اگر بعد از صلح معلوم گردد که موضوع صلح منتفی بوده است صلح باطل است.

ماده ۷۶۸ قانون مدنی
در عقد صلح ممکن است احد طرفین در عوض مال‌الصلحی که میگیرد متعهد شود که نفقه معینی همه ساله یا همه ‌ماهه تا مدت معین ‌تادیه کند این تعهد ممکن است به نفع طرفین مصالحه یا به نفع شخص یا اشخاص ثالث واقع شود.

ماده ۷۶۹ قانون مدنی
در تعهد مذکوره در ماده قبل به نفع هر کس که واقع شده باشد ممکن است شرط نمود که بعد از فوت منتفع نفقه به وراث او داده شود.

ماده ۷۷۰ قانون مدنی
صلحی که بر طبق دو ماده فوق واقع میشود به ورشکستگی یا افلاس متعهد نفقه فسخ نمی‌شود مگر اینکه شرط شده باشد.

ماده ۸۴۳ قانون مدنی
وصیت به زیاده بر ثلث ترکه نافذ نیست مگر به اجازه وراث و اگر بعض از ورثه اجازه کند فقط نسبت به سهم او نافذ است.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

ثبت امتیاز
نظرات

پنجشنبه, 05 فروردین,1400

سهراب

من بصورت صوری سند ساختمان را برای جلوگیری از توقیف توسط دادگستری بخاطر ضمانت احدی بنام دو فرزندم انتقال دادم.اکنون با وجود آنکه در قید حیات هستم فرزندان تصرف ملک را خواهانند و باعث اختلاف شده.لطفا بفرمائید آیا من میتوانم درخواست ابطال سند را بزنم و مجدد بنام خودم کنم.


پاسخ وکیل: سوری بودن معامله یک ادعاست که نیازمند اثبات است. اگر فرزندی مال را به نام او زده اید با شما همراه نیست چاره ای جزء طرح دعوا نخواهی داشت. البته توجه داشته باشید عمل شما عنوان مجرمانه هم دارد یعنی معامله سوری به قصد فرار از مالیات!!!

یکشنبه, 04 مهر,1400

میلادقاسمی

سلام خسته نباشید ببخشید من ۱۸ساله نرسیدم ولی کارت ملی هوشمند دارم آیا میتوانم از پدرم وکالت‌نامه بگیرم؟


پاسخ وکیل: خیر برای تنظیم وکالتنامه رسیدن به اماره رشد که سن 18 سال تمام است ضروری است.

یکشنبه, 17 اردیبهشت,1402

محمد

پدر بزرگ من 5 فرزند داره و 4دختر و 1 پسر اون سکته مغزی کرده و بعد از سکته مغزی سند رو سه دونگ سه دونگ به نام دوتا دخترش زده و هیچ چیزی برای سه تا فرزند دیگش نداشته میشه شکایتی کرد یا کاری انجام داد تا خونه ای که به نام زده بین همه فرزندان تقسیم بشه؟


پاسخ وکیل: خیر امکان اعتراض و شکایت به تصمیم پدربزرگ و انتقال اموال با اراده خودشان در زمان حیات وجود ندارد. در واقع شخصی با میل خود قسمتی از اموال خود را به دیگران داده است و این عمل مختزای اصل آزادی اراده، آزادی قراردادها و اصل مالکیت است.

شنبه, 07 مهر,1403

مجتبی

سلام،پدرم ۴سال فبل سند خانه را به نام یکی از برادرانم،ازچهاربرادرزده والان ادعامیکنه آلزایمر دارد وچیزی بیاد ندارد،آیا میتوانم دراین مورد وسهم الارث خود اقدام کنم؟هنوز درقید حیات است،ونمیدانم بعد فوتش به حق خود میرسم،یانه؟لطفا راهنمایی بفرمایید


پاسخ وکیل: صحبت از ارث در زمان زنده بودن مورث بیجا و فاقد وجهات قانونی است! پدر شما تشخیص داده که قسمتی از مال خود را در قالب یک عقد مجانی یا معوض به یک نفر بدهد.عمل ایشان قابل اعتراض و خدشه نیست.ارث که شما حرف از تقسیم و سهم آن میزنید به اموالی گفته میشود که بعد از فوت فرد به جا میماند.قبل از فوت که به اموال او ارث نمیگوید.

ﺳﻪشنبه, 15 آبان,1403

مهتاب

سلام پسرخاله من در شهرستان خانه ای خریده اما چون کارت پایان خدمت نداشت خانه را به اسم مادرش کرده حالا پسرخاله ام فوت کرده وخاله ام از خانه هیچ حقی به زن و بچه او نمی‌دهد و می‌گوید خانه را خودم خریدم ایا میشود کاری برایش کرد زن پسر خاله ام هیچ کس را ندارد ومن واقعا براش ناراحتم لطفاً لطفاً راهنمایی کنید البته دختر خاله ام وشوهرش در زمان عقد قرارداد آنجا شاهد بودن که این خانه پسرخاله ام هست اما حالا که مرده نمیخواهند حق بچه اش را بدهند ممنون میشم راهنمایی کنید.

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.