X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: دوشنبه 13 دی 1400

 آیا این عمل و اقدام پلیس جرم خیانت در امانت محسوب می شود ؟!

بعد از توقیف خودروی بنده توسط نیروی انتظامی در قالب تامین خواسته از سوی  دادگاه حقوقی و فرستادن خودرو به پارکینگ، مسئول مربوطه در پلیس راهور فراموش کرده تامین خواسته را در سیستم ثبت کند و در نتیجه بعد از استعلام ستاد اجرایی فرمان امام از پلیس راهور، خودروی بنده را بلا صاحب تشخیص داده اند و آن ستاد اقدام به تملک آن نموده است.بعد از شکایت بنده مبنی بر تخلف مسئول مربوطه در پلیس راهور در دادگاه نظامی ,پرونده با صدور قرار عدم صلاحیت دادسرای نظامی به دادسرای عمومی فرستاده شده و علیرغم تایید پلیس راهور مبنی بر عدم ثبت تامین خواسته و قصور رخ داده , بازپرس محترم قرار منع تعقیب صادر کرده و موضوع را سهل انگاری دانسته و همین موضوع را دلیل بر بزه آن هم خیانت در امانت ندانسته حال اینکه شکایت بنده تخلف شغلی، حرفه ای و نظامی بوده است.لطفا بنده را راهنمایی بفرمائید که در اعتراض به چه چیزی می توانم استناد کن ؟ و آیا این عمل خیانت در امانت محسوب می شود ؟ و در غیر اینصورت آیا می توان آن را مصداق جرایم نظامی یا عمومی دانست ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1163

گزارش خلاف و سهل انگاری پلیس مصداق جرم خیانت در امانت!!!

  • اگر فردی که مال به وی سپرده شده است از بازگرداندن آن در هنگام مطالبه از سوی مالک یا نماینده قانونی وی خودداری کند یا مال را غیر از آنچه که مالک تعیین کرده است صرف منظوری کند، جرم خیانت در امانت به وقوع می پیوندد.
  • به طور کلی خیانت در امانت عبارت از استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود کردن توام با سوء نیت مالی است که از طرف مالک یا متصرف قانونی به کسی سپرده شده و بنا بر استرداد یا به مصرف معین رسانیدن آن بوده است.
  • عنصر قانونی جرم خیانت در امانت در ماده ۶۷۴ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی ذکر شده و برای مرتکبین آن نیز مجازات حبس از شش ماه تا سه سال در نظر گرفته شده است.
  • عنصر مادی جرم خیانت در امانت استعمال، تصاحب، اتلاف یا مفقود کردن مال مورد امانت می باشد که می تواند به شکل فعل یا ترک فعل باشد اما عمدتاً به صورت فعل است.
  • لازم به ذکر است که عدم استرداد در جرم خیانت در امانت باید همراه با سوءنیت باشد. سوء نیت عام یعنی انجام عمدی عمل تصاحب، استعمال، مفقود یا تلف نمودن مال موضوع امانت و سوء نیت خاص یعنی اراده و قصد ورود ضرر به غیر.

 

شرایط تحقق جرم خیانت در امانت 

1-  عمل فیزیکى تصاحب، تلف، مفقود یا استعمال کردن مال سپرده شده
2- موضوع جرم باید عین مال یا وسیله تحصیل مال باشد
3- مال سپرده شده باید متعلق به غیر باشد
4- مال باید به طریق قانونى، مشروط بر استرداد یا به مصرف معیّن رسانیدن، سپرده شده باشد
5- حصول نتیجه مجرمانه یعنی ضرر مالک یا متصرف قانونى
6- وجود رابطه علیّت میان فعل مرتکب و ضرر
7- عمد در تصاحب، تلف، مفقود یا استعمال ‏نمودن مال سپرده شده

8- قصد ایراد ضرر به مالک یا متصرف

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اقدام پلیس و مصداق خیانت در امانت

♦  در خصوص پرسش شما و اینکه آیا این عمل و اقدام پلیس جرم خیانت در امانت محسوب می شود یا خیر باید گفت صرف سهل انگاری پلیس در وظیفه ی خود منجر به تحقق جرم خیانت در امانت نمی شود.

♦  در واقع برای تحقق جرم خیانت در امانت باید شرایط مذکور محقق گردد تا بتوان مرتکب را به مجازات این جرم محکوم نمود. به نظر می رسد عمل انجام شده از سوی پلیس راهور مذکور جرم نبوده اما قابل پیگیری از طریق برقراری تماس با سامانه 197 و ثبت شکایت می باشد.

 

 

مستندات قانونی - گزارش خلاف پلیس مصداق خیانت در امانت

ماده ۶۰۷ قانون مدنی
ودیعه عقدی است که به موجب آن یک نفر مال خود را به دیگری می‌سپارد برای آنکه آن را مجاناً نگه دارد. ودیعه‌گذار مودع و‌ ودیعه‌گیر را مستودع یا امین میگویند.

ماده ۶۰۸ قانون مدنی
در ودیعه قبول امین لازم است اگر چه به فعل باشد.

ماده ۶۰۹ قانون مدنی
کسی میتواند مالی را به ودیعه گذارد که مالک یا قائم مقام مالک باشد و یا از طرف مالک صراحتاً یا ضمناً مجاز باشد.

ماده ۶۱۰ قانون مدنی
در ودیعه طرفین باید اهلیت برای معامله داشته باشند و اگر کسی مالی را از کسی دیگر که برای معامله اهلیت ندارد به عنوان ودیعه ‌قبول کند باید آن را به ولی او رد نماید و اگر در ید او ناقص یا تلف شود ضامن است.

ماده ۶۱۱ قانون مدنی
ودیعه عقدی است جائز.

ماده ۶۷۳ قانون مجازات اسلامی
هر کس از سفید مهر یا سفید امضایی که به او سپرده شده است یا به هر طریق به دست‌آورده سوء‌استفاده نماید به یک تا سه سال حبس‌ محکوم خواهد شد.

ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی
هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت، به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور، مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما 

 

جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید  - 88019243

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.