قابلیت انجام مراحل تغییر جنسیت توسط وکیل دادگستری
مراحل تغییر جنسیت چیست و کدام مرحله را می توانم خودم حاضر نشوم و به وکیل دادگستری بسپارم ؟
امتیاز:
|
تعداد بازدید: 1394
کدام مرحله از تغییر جنسیت را می توانم به وکیل دادگستری وکالت بدهم ؟
- قانونگذار در بند 18 ماده 4 قانون جمایت از خانواده از تغییر جنسیت (تطبیق جنسیت) نام برده و این عمل را به رسمیت شناخته است.
- همچنین مطابق اصل 167 قانون اساسی و ماده 3 قانون آیین دادرسی مدنی، روا بودن عمل تغییر جنسیت با توجه به کتاب تحریرالوسیله و دیگر منابع فقهی، مفهوم می گردد.
- در خصوص سن متقاضی تغییر جنسیت باید به این نکته توجه داشت که در رویه عملی، پزشکی قانونی معمولا برای افراد زیر سن قانونی(18 سال تمام) مجوز عمل عمل تغییر جنسیت را برای ارائه به دادگاه صالح صادر نمی کند لذا متقاضیان باید به سن قانونی رسیده باشند.
- در خصوص مراحل تغییر جنسیت باید اشاره داشت که فرد متقاضی می تواند ابتدا به یک روانپزشک معتبر و دارای صلاحیت مرجعه نموده و پس از گذراندن دوره روان درمانی، از او تاییدیه ای مبنی بر ترنس بودن دریافت کند.
- فرد متقاضی پس از گذراندن آزمایش های لازم (تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ) می تواند به دادگاه صالح مراجعه نموده و دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه را ارائه دهد.
- دادگاه فرد متقاضی را برای دریافت تاییدیه مدارک پزشکی به پزشکی قانونی ارجاع می دهد و پس از تایید پزشکی قانونی و دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت، فرد متقاضی می تواند نسبت به تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه اقدام کند.
- همچنین باید توجه داشت که در روشی دیگر، فرد متقاضی می تواند ابتدا به دادگاه خانواده مراجعه نماید و دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه را ارائه دهد، با این حال باز هم فرد متقاضی ملزم به گذراندن مراحل روان درمانی نزد یک روانپزشک صالح و انجام آزمایش های مربوطه است.
- نکته قابل توجه این است که برای انجام مراحل مجوز تغییر جنسیت از دادگاه می توان به وکیل دادگستری مراجعه نمود. از آنجایی که وکیل دادگستری دارای دانش کافی در رابطه با قوانین و رویه قضایی است و همچنین با احاطه حقوقی که بر روند اخذ مجوز دارد، این اقدام را در سریع ترین زمان ممکن انجام خواهد داد.
- اقداماتی که توسط یک وکیل در خصوص عمل تغییر جنسیت صورت می پذیرد شامل مواردی همچون تنظیم دادخواست با موضوع تغییر جنسیت و نام کوچک فرد و تقدیم آن به دادگاه ذی صلاح به طرفیت اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه فرد، شرکت در جلسه دادرسی و دفاع از موکل جهت اثبات ادعای مطروحه، اجرای حکم دادگاه و مراجعه به اداره ثبت احوال جهت اعمال تغییر جنسیت و نام کوچک در شناسنامه، تحویل مدارک جدید هویتی به موکل و اتمام پروسه و... است.
پاسخ به پرسش خاطب در خصوص انجام تغییر جنسیت توسط وکیل دادگستری
♦ در خصوص پاسخ به سوال شما راجب قابلیت انجام مراحل تغییر جنسیت توسط وکیل دادگستری باید اشاره داشت که به طور کلی مراحل قانونی تغییر جنسیت در مطالب فوق ذکر گردید.
♦ توجه داشته باشید که در مواردی همچون تنظیم دادخواست با موضوع تغییر جنسیت و نام کوچک و تقدیم آن به دادگاه ذی صلاح به طرفیت اداره ثبت احوال، مراجعه به اداره ثبت احوال جهت اعمال تغییر جنسیت و نام کوچک در شناسنامه، تحویل مدارک جدید هویتی و... توسط وکیل صورت می پذیرد و نیاز به حضور شما نیست.
♦ پیشنهاد می گردد برای وصول به نتیجه مطلوب حتما با یک وکیل مشورت کنید، همچنین می توانید نسبت به دریافت نوبت مشاوره حضوری و یا تلفنی موسسه حقوقی دادگران اقدام فرمایید.
مستندات قانونی - مراحل تغییر جنسیت توسط وکیل
اصل 167 قانون اساسی
قاضی موظف است کوشش کند حکم هر دعوا را در قوانین مدونه بیابد و اگر نیابد با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوای معتبر، حکم قضیه را صادر نماید و نمیتواند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین مدونه از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزد.
ماده 3 قانون آیین دادرسی مدنی
قضات دادگاهها موظفند موافق قوانین به دعاوی رسیدگی کرده، حکم مقتضی صادر و یا فصل خصومت نمایند. در صورتی که قوانین موضوعه کامل یا صریح نبوده یا متعارض باشند یا اصلا قانونی در قضیه مطروحه وجود نداشته باشد، با استناد به منابع معتبر اسلامی یا فتاوی معتبر و اصول حقوقی که مغایر با موازین شرعی نباشد، حکم قضیه را صادر نمایند و نمی توانند به بهانه سکوت یا نقص یا اجمال یا تعارض قوانین از رسیدگی به دعوا و صدور حکم امتناع ورزند والا مستنکف از احقاق حق شناخته شده و به مجازات آن محکوم خواهند شد.
بند 18 ماده 4 قانون حمایت از خانواده
رسیدگی به امور و دعاوی زیر در صلاحیت دادگاه خانواده است:
........
18_ تغییر جنسیت
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه
.... با توجه به اصل ۱۶۷ قانون اساسی باید به منابع اسلامی یا فتاوی معتبر مراجعه نمود. شایان ذکر است که بنابر فتوای امام خمینی (ره) در جلد چهارم تحریرالوسیله، مسئله ۶ از باب «چند فرع»، اگر جنس پدر به مخالف تغییر کند، ولایت او بر صغیرهایش ساقط میشود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما