حساب کردن میزان مهریه به مبلغ روز پرداخت
- در رابطه با محاسبه ی مهریه باید گفت فرمول محاسبه مهریه به نرخ روز در ماده 2 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی مشخص شده است. این ماده بیان می دارد که نحوه محاسبه مهریه وجه رایج بدین صورت است:
- متوسط شاخص بها در سال قبل، تقسیم بر متوسط شاخص بها در سال وقوع عقد، ضربدر مهریه مندرج در عقد نامه.
- در خصوص محاسبه نرخ مهریه چند نکته قابل توجه است:
1- در صورتی که روجین در حین اجرای عقد در خصوص محاسبه و پرداخت مهریه وجه رایج به نحو دیگری تراضی کرده باشند مطابق تراضی ایشان عمل خواهد شد.
2- در مواردی که مهریه زوجه باید از ترکه زوج متوفی پرداخت شود تاریخ فوت مبنای محاسبه مهریه خواهد بود.
3- در صورتی که زوجه برای وصول مهریه به دادگاه صالح دادخواست تقدیم نماید هزینه دادرس به میزان بهای خواسته بر اساس مهرالمسمی بازوجهاست و در صورت صدور حکم به نفع وی، زوج علاوه بر پرداخت مهریه طبق ضوابط این آییننامه مسؤول پرداخت هزینه دادرسی به مقدار مهرالمسمی وابطال تمبر به میزان مابهالتفاوت خواهد بود .
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص محاسبه مهریه به نرخ روز
♦ در پاسخ به پرسش شما مبنی بر اینکه مهریه به نرخ روز چگونه حساب می شود باید گفت محاسبه مهریه به نرخ روز فرمول مخصوصی دارد که در سایت بانک مرکزی میتوانید آن را مشاهده کنید.
♦ به طور اجمالی باید عدد شاخص سال مطالبه مهریه را تقسیم بر عدد شاخص سال وقوع عقد کنید و حاصل را ضربدر میزان مهریه مندرج در عقدنامه.
♦ راحتترین روش محاسبه این است که با تلفن گویایی 129 تماس گرفته و داخلی 2 را شماره گیری نمائید.
مستندات قانونی - مطالبه مهریه به نرخ روز
ماده1 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
چنانچه مهریه وجه رایج باشد مرجع صالح بنا به درخواست هر یک از زوجین میزان آن را با توجه به تغییر شاخص قیمت سال زمان تأدیه نسبت به سالوقوع عقد محاسبه و تعیین مینماید.
تبصره - در صورتی که روجین در حین اجرای عقد در خصوص محاسبه و پرداخت مهریه وجه رایج به نحو دیگری تراضی کرده باشند مطابق تراضی ایشانعمل خواهد شد.
ماده2 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
نحوه محاسبه مهریه وجه رایج بدین صورت است:
متوسط شاخص بها در سال قبل، تقسیم بر متوسط شاخص بها در سال وقوع عقد، ضربدر
مهریه مندرج در عقد نامه.
ماده3 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
در مواردی که مهریه زوجه باید از ترکه زوج متوفی پرداخت شود تاریخ فوت مبنای محاسبه مهریه خواهد بود.
ماده 5 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
دادگاههاو ادارات ثبت اسناد و املاک موظفند در محاسبه میزان مهریه وجه رایج مطابق ماده (2) و درتعیین تغییر شاخص قیمت مهریه بر اساسشاخصهای مقرر در ماده (4) این آییننامه اقدام نمایند.
ماده 6 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
در صورتی که زوجه برای وصول مهریه به دادگاه صالح دادخواست تقدیم نماید هزینه دادرسی به میزان بهای خواسته بر اساس مهرالمسمی بازوجهاست و در صورت صدور حکم به نفع وی، زوج علاوه بر پرداخت مهریه طبق ضوابط این آییننامه مسؤول پرداخت هزینه دادرسی به مقدار مهرالمسمی وابطال تمبر به میزان مابهالتفاوت خواهد بود .
ماده7 آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده (1082) قانون مدنی
در صورتی که زوج تقاضای صدور اجازه طلاق نماید دادگاه مکلف به تعیین تکلیف مهریه بر اساس این آییننامه و بر طبق ضوابط و مقررات جاریخواهد بود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما