X

مشاوره حقوقی با وکیل دادگستری - دادگران حامی

مشاوره حقوقی آنلاین

برای ارسال سوال یا درخواست از منوی سبز رنگ زیر ، وارد شوید.

برای مطالعه آرشیو سوالات حقوقی ، اینجا کلیک کنید.

تاریخ انتشار: یکشنبه 26 اردیبهشت 1400

 نحوه تنظیم وکالتنامه خرید و فروش خودرو

باسلام و وقت بخیر. من میخوام از اصفهان برم شهرکرد و ماشین صفر بخرم، اونجا میخوام وکالت کامل جهت انتقال سند و تعویض پلاک ازش بگیرم، از طرفی میخوام سند ماشین رو بنام مادرم بزنم، میخوام بدونم همون وکالت تام که بنام خودم میگیرم میتوانم ماشین و بنام مادر بزنم یا حتما باید وکالت به نام مادر باشه، و اگه باید بنام مادر باشه آیا حضور خودش الزامیه یا مشخصاتش و که داشته باشم میتونم وکالت به اسم ایشون بگیرم. با تشکر

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1649

وکالتنامه معامله خودرو

 

نحوه تنظیم وکالتنامه خرید و فروش خودرو

  • عقد وکالت نیز مانند دیگر عقود دو طرف دارد موکل و وکیل . موکل کسی است که نمایندگی برای انجام کاری را می دهد و وکیل کسی است که برای انجام امر و کار نمایندگی پیدا میکند.
  • طرفین عقد وکالت مانند سایر عقود باید اهلیت قانونی برای انجام معامله داشته باشند و اهلیت طرفین به دو منظور شرط لازم است.
  • اهلیت از جهت جواز تصرف در امور مالی یعنی هر یک از موکل و وکیل باید اهلیت قانونی جهت انجام معامله داشته باشند.
  • کاری را می شود با وکالت به دیگری واگذار کرد که خود شخص قانونا از انجام آن ممنوع نشده باشد ورشکسته که از دخالت در اموال خود ممنوع شده نمی تواند در آن موارد دیگری را وکیل کند. ماده ۶۶۲ قانون مدنی نیز در این همین زمینه تصریح دارد.
  • همچنین طبق ماده ۶۶۳ قانون مدنی حدود وکالت باید تعیین شود چه امری را وکیل در چه حدی باید انجام دهد تا مشخص باشد چه اعمالی خارج از وکالت است؛ پس اگر حدود وکالت در مورد انتقال و تعویض پلاک باشد پس باید در همان حد اقدام کرد و وکیل در انتقال سند و تعویض پلاک می باشد و نمی توان از حدود اختیاری که موکل به وکیل داده است خارج شد.
  • در نهایت پس از آن که سند مالکیت به نام وکیل خورد و پلاک نیز پلاک وکیل نصب شد وکیل به عنوان مالک می تواند هر گونه دخل و تصرفی که میخواهد می‌تواند در مال خود انجام دهد آن را بفروشد یا به دیگری هبه کند و انتقال دهد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص نحوه تنظیم وکالتنامه خرید و فروش خودرو

♦  امکان اینکه خریدار شما باشید و وکیل مندرج در وکالتنامه هم شما باشید و سپس بدون طی تشریفات خودرو را به نام مادرتان بزنید وجود ندارد.

♦  در معامله خودرو مطابق عرف دفترخانه های اسناد رسمی وکالتنامه به منزله انتقال است، پس در این صورت باید یک بار به نام خود وکالت بگیرید و هزینه کامل آن را پرداخت کنید و بار دیگر به عنوان مالک، خودرو را به مادر انتقال داده که اقدام اخیر نیز مستلزم پرداخت هزینه کامل انتقال خودرو است.

♦  همچنین شما می توانید از ابتدا وکالتی که خریدار می دهد را به نام مادرتان بگیرید در این فرض نیاز به حضور ما در شما به عنوان موکل در دفتر خانه نیست ولی حتما با فروشنده مبایعه نامه عادی تنظیم نمایید.

 

 

مستندات قانونی - وکالتنامه خرید و فروش خودرو

ماده 656 قانون مدنی
وکالت عقدی است که بموجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید.

ماده 657 قانون مدنی
تحقق وکالت منوط به قبول وکیل است .

ماده 658 قانون مدنی

وکالت ایجاباً و قبولاً بهر لفظ یا فعلی که دلالت بر آن کند واقع می شود.

ماده 662 قانون مدنی

وکالت باید در امری داده شود که خود موکل بتواند آن را بجا آورد وکیل هم باید کسی باشد که برای انجام آن امر اهلیت داشته باشد.

ماده 663 قانون مدنی
وکیل نمی تواند عملی را که از حدود وکالت او خارج است انجام دهد.

 

ثبت امتیاز
نظرات

جمعه, 12 آذر,1400

احسان

سلام من یک خودرو خریدم و شریک دارم.قولنامه به نام بنده می باشد.الان برای گرفتن وکالت نامه فروش و تعویض پلاک باید شریکمم بیاد یا خودم برم کافی میباشد؟و اگر لازم بود میشه خودشو نبرم مدارک ببرم؟

ارسال نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

آرشیو موضوعی

Skip Navigation Links.

رزرو وقت مشاوره حقوقی با وکیل

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی از دفتر وکیل مسعود محمدی و دفتر وکالت دادگران حامی و جهت هماهنگی و رزرو وقت مشاوره حقوقی حضوری و مشاوره حقوقی تلفنی، کلیک کنید.